Skip to content

Document Header

Врњачка Бања у ритму Европе са пријатељима

Врњачка Бања у ритму Европе са пријатељима published on

Представници Врњачке Бање, Суботице, Врања, Ниша, Сремске Митровице, Босилеграда и Трстеника, на манифестацији “Србија у ритму Европе”, поново су се окупили у Врњачкој Бањи, поводом учешћа на 14. Врњачком карневалу.srbija u ritmu evrope 1

Предвођени својим координаторима, представници напред поменутих градова, стигли су у Врњачку Бању 16. јула и након смештаја у хотелу “Банбус”, слободно време до наступа искористили за обилазак Врњачке Бање.

“Ми из Врања, до сада, нисмо имали превише прилике да се упознамо с Врњачком Бањом и њеним природним лепотама, као ни са чиме располаже у здравстевно-медицинском смислу. Oвај долазак bio je  одлична прилика да се ближе упознамо са Врњачком Бањом и да своја искуства и импресије пренeсемо нашим суграђанима”, навeо је Милан Здравковић, координатор Врања, за Србију у ритму Европе.

Сви присутни на Платоу код врапца имали су прилику да уживају у гласовним могућностима и плесачким способностима младих талената Србије, који су своје градове и општине још једном, али у знатно опуштенијој и дружељубивијој атмосфери представили на најбољи могући начин.srbija u ritmu evrope 2

“Гостовањем Града Суботице на Врњачком карневалу,  испред кога сам ја коориднатор, потврдио се онај основни циљ манифестације Србија у ритму Европе, а то је да се деца између себе друже, а у исто време имају прилику да упознају и друге градове”, истакла је Мирослава Бабић, члан Градског већа за културу Суботице и координаторка Суботице.

Након наступа на Врњачком карневалу, уследила је вечера у ресторану Истра, да би се након тога дружење наставило на концерту Џенана Лончаревића.

“Мислим да осмеси на лицима наше деце најбоље говоре колико је овде у Врњачкој Бањи њима пријатно и колико се лепо проводе, а  уједно и нама координаторима и функционерима градова и општина који смо дошли да подржимо наше младе таленте”, речи су Томислава Јанковића, председника Скупштине Града Сремска Митровица.

Пре него су се упутили у своје градове и општине, млади чланови екипа са својим координаторима имали су прилику да осете благодети природног фактора Врњачке Бање, кроз купање у минералној води у Меркуровом Аква центру.

“Желели смо да као овогодишњи победници такмичења “Србија у ритму Европе” нашим колегама и пријатељима из других градова и општина, који су успели своје обавезе да ускладе с програмом карневала, будемо добри домаћини и представимо бар део онога што Врњачка Бања поседује. Ако не и пре, онда све њих поново очекујемо у јуну следеће године, када ће Врњачка Бања бити домаћин највећег дечијег музичког такмичења у региону  “Србија у ритму Европе””, рекао је Срђан Удовичић, координатор Врњачке Бање.

С.У

 

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial