Skip to content

Document Header

Врњачка Бања укључена у програм Romacted

Врњачка Бања укључена у програм Romacted published on

У кабинету председника општине Врњачка Бања Бобана Ђуровића, 31. јануара одржан је састанак представника Општине са представницима Канцеларије Савета Европе. Овај састанак је показатељ преданости општинских власти за побољшање и унапређење положаја Рома на територији општине Врњачка Бања.romacted 33

Захваљујући тој преданости Врњачка Бања је одабрана као једна од општина укључених у Romacted, програм Савета Европе чији је циљ промовисање доброг управљања и оснаживања Рома и Ромкиња на локалном нивоу са посебним освртом на запошљавање, образовање, адекватно становање, приступ здравственој и социјалној заштити, прибављању личних докумената и промоцију интеркултуралног дијалога и зашите од дискриминације. Председник је истакао вољу и подршку за сарадњу на свим пољима који ће општини Врњачка Бања допринети да на системски начин одговори на потребе ромске заједнице.

Састанку су поред председника општине Бобана Ђуровића присуствовали  и заменик председника Иван Џатић , чланови Канцеларије за Ромска питања у оснивању – Дејан Павловић и Предраг Николовски, пројектна службеница Савета Европе  Вера Куртић, представница Стручне групе Координационог тела Владе Републике Србије за праћење имплементације Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња  Данијела Лакатош и Драган Грачанин  из Fokal Point Romacted Program-a у Србији.

Састанак је са обе стране оцењен као врло успешан.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial