Skip to content

Document Header

Врњачка Бања ушла у категорију Римских европских бања

Врњачка Бања ушла у категорију Римских европских бања published on

Наташа Ранитовић, председница кластера здравственог, велнес и спа туризма Србије и Тобиас Биленстеин председник Асоцијације Римске европске бање посетили су Врњачку Бању.evropske banje

Повод је био специјалан: потписивање меморандума о приступању Врњачке Бање, Асоцијацији Римских европских бања. Врњачка Бања је постала девета чланица Асоцијације, једина је из земље која није члан ЕУ. Нашла се међу еминентним бањама: Aidipsos (Грчка), Badenviler (Немачка), Budimpesta (Мађарска), Chaves (Португал), Dak (Француска), Kiustendil (Бугарска), Sao Pedro de Sol (Португал) i Varna (Бугарска).Меморандум су потписали Бобан Ђуровић, председник општине В. Бања и Тобиас Биленстеин председник Асоцијације Римске европске бање, 23. априла у Великој сали Скупштине општине Врњачка Бања. Циљ приступања је повезивање са страним туроператерима и обједињене аутентичне спа понуде, атрактивне за стране госте.

 

„Римска термална бања у Европи“ је прва иницијатива која окупља термалне бање и здравствена одмаралишта римског порекла. На раскрсници бањског и културног туризма нуди јединствену комбинацију велнеса и историје. Подржава туроператере широм света да креирају јединствене туристичке пакете.Чланице Асоцијације комбинују историјске и културне аспекте са туризмом који се односи на здравље и развија високи потенцијални туристички производ за туристе из Европе и света. Циљ је створити високу видљивост и свест међу дефинисаним циљним групама и осигурати да нови путни пакети добију пажњу туроператора и потенцијалних гостију.rimske banje

– Овај меморандум је један од битних докумената за нашу општину. Поносан сам што је В. Бања одважно приступила оваквом пројекту, са свим својим активностима и великим инвестиционим захватом. За нас је ово велика част и потврда несвакидашњег потенцијала. Меморандум не подразумева само пуки улазак у Асоцијацију већ процес примене добре праксе и континуиране смернице за освајање светског тржишта. То је наша прилика за доступност највећим европским туроператерима. На овај начин отварамо врата и упознајемо циљне групе са нашом понудом. На овом пројекту ћемо радити сви заједно како бисмо постали равноправни, а тежићемо да будемо чак и бољи од досадашњих чланица Асоцијације, рекао је Ђуровић.

–Ми смо врло срећни што примамо српску спа дестинацију у породицу европских спа дестинација уједињених у мрежи Римске термалне бање. Врњачка Бања је јака и добра дестинација и природни следећи корак је да постане део европске туристичке мреже. Наш слоган је „Уједињени у различитости – заједно смо јачи“. Свака земља има своје специјалности. Заједно смо јачи и можемо лакше да напредујемо. Европски спа туризам је примамљив производ за светски туризам, рекао је Тобиас Биленстеин присутним туристичким посленицима Врњачке Бање који су након свечаног потписивања меморандума учествовали у интерактивној радионици која им је омогућила да се боље упознају са могућностима и привилегијама припадности Асоцијацији.

М.Ст.Ј.

 

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial