Skip to content

Document Header

ВРЊАЧКИ ЦРВЕНИ КРСТ ЈЕДНА ОД НАЈАКТИВНИЈИХ ОРГАНИЗАЦИЈА

ВРЊАЧКИ ЦРВЕНИ КРСТ ЈЕДНА ОД НАЈАКТИВНИЈИХ ОРГАНИЗАЦИЈА published on

Врњачка организација Црвеног крста важи за једну од најактивнијих, а самим тим и најуспешнијих организација Црвеног крста у Србији, што је приликом посете потврдио и Генерални секретар Црвеног крста Србије на састанку који је одржан 28. августа у просторијама Црвеног крста у Врњачкој Бањи.

– Доказ за то је и данашња седница УО на коме је остварен кворум. Ту су сви они који треба да буду, из различитих структура, из различитих средина и то одсликава једну праву позицију Црвеног крста, али да и не заборавимо данашњу акцију давања крви у МЗ Грачац, где ћемо већ према првим резултатима све до поднева, сакупити велики број јединица крви, што је свакако добар показатељ правог места Црвеног крста. Дакле, није ово моја прва посета Црвеном крсту у Врњачкој Бањи, познајем рад ове организације и могу рећи да она има одличну сарадњу са локалном самоуправом што је од великог значаја, што заправо препознатост   хуманитарног мандата Црвеног крста у у Врњачкој Бањи, признање за тај мандат и подршку и место које ова организација заслужује“, истакао је  Љубомир Миладиновић, генерални секретар Црвеног крста Србије.

– Господин Дишовић је календар активности Црвеног крста презентовао, а ја сам заиста себи дала за право да издвојим оно што је најважније, а то је управо драгоцена течност, крв. Обзиром да сам члан лекарске комсије, тако да сам на извору тих информација и колико наших пацијената заиста одлази, прва наша установа је општа болница Краљево,  затим Крагујевац, Београд, Ниш тако да смо ми на услузи свим нашим суграђанима којима је драгоцена течност неопходна поготово пре операције где је увек обавеза да се обезбеде јединице крви, онда код малигних обољења уколико је зрачна терапија, хемио терапија, такође код пада у крвној слици тако да одличан трансфер заиста имамо. И ето,  кажем, календаром који је предвиђен, малопре смо констатовали да је то сваки месец у месној заједници добровољно давање крви на добробит свих наших пацијената којима смо неопходни, изјавила је Весна Малићанин, председница ЦК Врњачка Бања

– Због чињенице да она руководи једном великом институцијом, а то је Дом здравља, а ви знате да се у Црвеноом крсту обраћају људи који имају своје проблеме. Свако има неку своју муку, свака прича за себе је посебна судбина и она са своје позиције увек брзо може да реагује, да помогне тим људима нарочито када су у питању одласци на одређене здравствене институције, ван Врњачке Бање. Ми као општина из године у годину, повећавамо буџет. Подсетићу наше грађане да 2012. године, када смо преузели да водимо општину Врњчка Бања буџет Црвеног крста је био 2 милиона динара, а на крају 2019. године, биће око 6,5 милиона динара. Опредељујемо средства, трудимо се да помогнемо нашим суграђанима. На први поглед  то можда делује мало,  али за некога је то много да реши свој проблем, који има, рекао је Иван Џатић.

С.У.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial