Skip to content

Document Header

ВРЊАЧКИ „МЕРКУР“ ПО МЕРИ ЕГИПЋАНА

ВРЊАЧКИ „МЕРКУР“ ПО МЕРИ ЕГИПЋАНА published on

Туристички комплекс на Црвеном мору организоваће се по пословном моделу „Меркура“, а  египатски туристи одмараће се у Врњачкој Бањи.

Директор „Меркура“ др sc. мед. Дејан Станојевић и директор Маркетинг службе Миодраг Миљковић крајем јуна посетили су туристички комплекс Moussa Coast у Египту, где су са партнерима из Misr Italia Holding, једне од највећих египатских компанија за изградњу и продају високо квалитетних пословних објеката, имали низ састанака ради дефинисања модалитета и почетка сарадње у области медицинског и здравственог туризма.

– Први део  разговора односио се на пренос пословног модела „Меркура“ на ризорт Moussa Coast, који у овом тренутку има око 3.000 смештајних јединица – апартмана и вила, а у наредном периоду планира се изградња додатних 13.000 смештајних јединица. У оквиру ризорта постоје и извори термоминералне воде, па је тако и дошло до идеје да се ово летовалиште на Црвеном мору претвори у медициснки и велнес центар. Египатски партнери изабрали су „Меркур“ за огледни модел у конкуренцији неколико бањских центара из Мађарске, Румуније и Србије, изјавио је директор Станојевић.

Компанија Misr Italia и њен власник  Хани Ал Асал препознали су „Меркур“ као лидера у здравственом туризму, чије вишедеценијско искуство могу искористити за обуку својих радника и формирање услуге у свом комплексу. Уколико дође до почетка сарадње, тим „Меркура“ би, на основу анализе потенцијала и ресурса резорта Moussa Coast, развио студију за отварање и рад медицинског и велнес центра, истраживање лековитих својстава минералних вода Moussa Coastа, дефинисао медицинске третмане и пакете, а „Меркурови“ лекари би едуковали Египћане за организацију медицинске службе.

– Misr Italia је холдинг са 12 фирми од којих се неколико бави туризмом, док је МC Travel агенција која египатске туристе води у најзначајније дестинације Европе и Далеког истока. Током посете идентификовали смо највеће препреке, као и кораке за довођење египатских туриста у Врњачку Бању на одмор и лечење. Представник египатске Агенције МC Travel, Маграби,  верује да би египатски пацијенти путовали у Србију у значајном броју, јер је понуда „Меркура“ повољнија и атрактивнија од Карлових Вари, у које тренутно одлазе египатски гости, сазнали смо од Миљковића. 

Прецизирани су начини информисања туриста о потенцијалима бањског боравка у „Меркуру“ начин реализације кампање на територији Египта и договорена посета за упознавање (фам-трип) групе египатских медија, туроператера и чланова борда директора Misr Italia Holding.

Ова сарадња иницирана је у марту ове године, када је власник холдинг компаније Misr Italia, Хани Ел Асал посетио Србију, када је потписан Споразум о разумевању, као израз обостране жеље за даљу сарадњу. Misr Italia,  је основана 1981. године, има око 400 стално запослених и још неколико хиљада радника који се ангажују по пројектима или сезонски. Седиште је у Каиру, а 12 ћерки – фирми покривају све области којима се компанија бави: грађевинарство и оператива, инвестиције, финансијски менаџемент, пројектовање и производња ентеријера, производња намештаја, развој туристичких дестинација, хотелски менаџмент…

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial