Skip to content

Document Header

ВРЊАЧКИ СПОРТСИСТИ ОСВЕТЛАЛИ ОБРАЗ

ВРЊАЧКИ СПОРТСИСТИ ОСВЕТЛАЛИ ОБРАЗ published on

Савез за рекреативни спорт Републике Србије и општина Коцељева протеклог викенда организовали су 45.по реду финале Олоимпијских сеоских игара Србије које је окупило око 900.спортиста са села из 70.Месних Заједница из 16.Градова и Општина од Суботице до Врања.

Захваљујући беспрекорној организацији дух Олимпизма провејавао је на сваком кораку сеоске младежи која је потврдила стара и створила нова пријатељства. Највише такмичарског “жара” било је међу оним најтежим и најјачим у надвлачењу конопца за мушкарце у коме је конопац довођен до усијања, a победила је МЗ Пригревица из општине Апатин са капитеном Божом из Коцељеве И у осталих десетак дисциплина било је “ватре” али је све протекло у духу Олимпизма – важно је учествовати…Olimpijske seoske igre 2
Врњачка експедиција бројала је двадесетак такмичара у шаху за мушкарце, стоном тенису за мушкарце и жене и одбојци за мушкарце. Стонотенисерке које су играле под “заставом” МЗ Ново Село биле су супериорне у конкуренцији 8.екипа и по други пут узастопно освојиле победнички пехар и златне медаље за Марију Перовић, Валентину Крстић и Милицу Димитријевић. Цигине “делије” поново су осветлале образ МЗ Грачац и победом над МЗ Пејиновац из општине Владимирци у Грачац донели победнички  пехар и 9.златних медаља. Шахисти из Новог Села заузели су златну средину међу 12.екипа, а запажени резултат постигао је Зоран Бежановић на 4.табли. Стонотенисерима је за мало измакла борба за сам врх у чему су их у неизвесној борби спречили коначни победници из МЗ Јовановац код Шапца. Капитен екипе, Верољуб Ваљаревић понео је из Коцељеве златну медаљу, као најстарији активни спортиста.
Olimpijske seoske igre 1
Општина Врњачка Бања и Комисија за пољопривреду и ове године су у свој програм уврстиле и активности спортиста са села али се очекује да и Спортски савез у будућности обрати више пажње за активности сеоске спортске младе.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Жарко Марковић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial