Skip to content

Document Header

Врњачки ученици осмислили најбољи сувенир

Врњачки ученици осмислили најбољи сувенир published on

Факултет за туристички и хотелијерски менаџмент Универзитета Сингидунум 18. априла 2018. године организовао је такмичење за ученике средњих стручних школа и гимназија. Овогодишња тема била је: Сувенири – промоција туризма и симболи локалних идентитета.UTS takmicenje Beograd

У конкуренцији од 17 тимова, одличне идеје врњачких средњошколаца на тему сокобањског сувенира, дошле су до изражаја. Показали су изузетну креативност и елоквентност и према одлуци жирија додељена им је прва награда, стручна четвородневна екскурзија: Мостар, Требиње, Дубровник, Сарајево, са дегустацијама вина у манастирима, са стручним локалним водичима.

Угоститељско-туристичку школу са домом ученика, представљали су туристички техничари треће године: Софија Бошковић, Катарина Николић и Никола Марковић и њихов ментор Наталија Зиброва  Ђуракић.

– Радили смо сувенир за промоцију Сокобање. Одлично смо се провели и однели прву награду. Распитали смо се о свим атракцијама Сокобање и манифестацијама и према тим сазнањима креирали смо јако занимљиве сувенире, атрактивне стикере за вајбер са мотивима из Сокобање, Бованског језера, водопада Рипаљка, рекла нам је Софија Бошковић.

– На припремама за такмичење овде је радио тим ученика на визуелизацији симбола Сокобање. Укључили смо Ликовну секцију и информатичаре који су пренели цртеже у електронску верзију, а ова три ученика су само презентери. Велики рад је иза њих. У току је конкурс Туристичке организације Сокобање и надамо се да ће наше креације сувенира врло добро проћи, каже Наталија Зиброва Ђуракић, професор Агенцијског хотелијерског пословања.

М.Ст.Ј.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial