Skip to content

Document Header

Врњачкој Бањи 25 милиона за уређење Црквеног брда

Врњачкој Бањи 25 милиона за уређење Црквеног брда published on

Председник општине Бобан Ђуровић потписао је уговор са Министарством трговине, туризма и телекомуникација о додели 25 милиона динара Општини Врњачка Бања за реализацију пројекта прве фазе уређења дела  Црквеног (Чајкиног) брда и уређење лавиринта.cajkino brdo

Пројекат подразумева израду пешачких стаза, постављање расвете, мобилијара, уређење хортикултуре на простору од преко 3 ha, као и уређење лавиринта у централном бањском парку. Овај пројекат представља наставак активности на уређењу целог Црквеног брда и формирања препознатљиве и јединствене туристичке целине на овим просторима која ће бити стављена у функцију рекреације и одмора врњчанима и гостима.

Поред реконструкције Амфитеатра, изградње водопада и реализације поменутог пројекта, у току је и припрема пројекта „Ревитализација Леровог тунела у Црквеном брду“, изграђеног у Другом светском рату. Ово Министарство је последњих година финансијски помогло реализацију, не само инфраструктурних пројеката, већ и бројних манифестација које се током године одржавају у Бањи, а по којима је она постала препознатљива у земљи и ван њених граница.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial