Skip to content

Document Header

Врњчанка Наташа Жупац представља српску моду на Milano Fashion Week-u

Врњчанка Наташа Жупац представља српску моду на Milano Fashion Week-u published on

У време одржавања Milano Fashion Weeka, од 22.до 24. септембра 2018. године, српску моду представљаће дизајнерка Наташа Жупац.Serbian Fashion Week са Иваном Тришић званичном Мисс СрбијеВрњчанка, Наташа Жупац у оквиру платформе Mad Mood, на овогодишњој недељи моде у Милану, представиће се својом колекцијом „Азбука“, за коју је инспирацију нашла у традиционој српској ношњи.

„Ово је прича о култури, уметности, обичајима и лепоти живљења, о традицији српског народа. Инспирисана традициналном ношњом, али једним драгоценим примерком, који је припадао мом деди. Носио га је у формалним приликама, трудећи се да одржи обичаје нашег народа макар и кроз тај минорни чин. Моја је жеља да наставим његову тежњу, и да барем на трен оживим богату српску културу и умеће израде костима“, истиче Наташа Жупац.Модел из колекције АзбукаСвоју колекцију „Азбука“  Наташа Жупац ће захваљујући Serbia Fashion Weeku, представити раме уз раме са иконама моде као што су Roberto Cavalli, Giorgio Armani, Gucci, Fendi, Max Mara и многи други.

„Колекција је моје виђење традиционалне  ношње кроз прогрес времена, њена еволуција кроз неко ново време и нове генерације. Костими су савремени и обилују карактеристичним детаљима и орнаментима што им даје драж којом одишу“, наводи Наташа Жупац чија ће се ревија одржати у велелепном здању  Palazzo Turati via dei Meravigli.

Након Милана, Наташа ће ову колекцију приказати на Serbia Fashion Weeku, јединој лиценцираној Недељи моде у Србији и највећем модном догађају у Југоисточној Европи, који ће бити одржан од 21. до 26. новембра, уз учешће преко више од  50 креатора из целог света.

С. У

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial