Skip to content

Document Header

X ОЛИМПИЈАДА СПОРТА, ЗДРАВЉА И КУЛТУРЕ ТРЕЋЕГ ДОБА

X ОЛИМПИЈАДА СПОРТА, ЗДРАВЉА И КУЛТУРЕ ТРЕЋЕГ ДОБА published on

Покрет трећег доба Србије у сарадњи са Савезом пензионера Србије, Министарством за омладину и спорт Србије, Спортским савезом Србије и oпштином Врњачка Бања организовао је јубиларну, X Олимпијаду спорта, здравља и културе трећег доба, од 29. септембра до 3. октобра под слоганом „За активну и креативну старост“.olimpijada treceg doba

На Тргу културе организовано је свечано отварање. У име Покрета трећег доба, Савеза пензионера Србије и Организационог одбора Олимпијаде публику је поздравио Ђуро Перић.

– До сада Олимпијада је из године у годину расла како по броју учесника, тако и по квалитету такмичарских програма. Ове године очекујемо врло велики број учесника, захваљујући, у првом реду, изузетној ангажованости Савеза пензионера Србије и Републичког фонда ПИО који су успели да са прошлогодишњим изменама Правилника предвиде могућност коришћења средстава за пензионере и да се финансира учешће по три члана општинских и градских удружења пензионера. Тиме је за 547 пензионера обезбеђено учешће на Олимпијади. Очекујемо да ће ове године да буде преко 1.200 учесника, рекао је Ђуро Перић, председник Покрета трећег доба Србије.

– Пре пет година имао сам задовољство и велику борбу да Олимпијаду доведем у Бању и успео сам са својим колегама у томе. Драго ми је да је из године у годину све већи број учесника, рекао је Душан Стевановић, помоћник председника општине В. Бања.

– Иза нас је стала Општина Врњачка Бања. Она је организатор овога вечерас. То нам је дало идеју, али и Олимпијског комитета, а тражићемо сагласност и од Спортског савеза Србије и од Министарства. Жеља нам је да овај град носи атрибут „олимпијска“. Ми ћемо дати иницијативу Општинском већу да предложи Скупштини општине В. Бања да се она зове „Олимпијска Бања“, рекао је Белобрковић.Olimpijada starih1

Ђуро Перић уручио је златну медаљу и хвалодар Предрагу Перуничићу који је након тога званично отворио Олимпијаду.

У оквиру културно уметничког програма наступао је „Врњачки вез“, а коло је на хармоници одсвирао Михајло Радић.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial