Skip to content

Document Header

XVII Национални Симпозијум Удружења медицинских сестара – техничара и бабица

XVII Национални Симпозијум Удружења медицинских сестара – техничара и бабица published on

Седамнаести Национални Симпозијум Удружења медицинских сестара – техничара и бабица Републике Србије одржава се од 9. до 13. маја 2018. године у Хотелу „Бреза“ у Врњачкој Бањи.simpozijum

Овај Симпозијум који је значајан и са становишта стицања бодова (12) за обнављање лиценци, одржава се у организацији Удружења медицинских сестара, техничара и бабица Републике Србије (УМСТБС) под покровитељством Министарства здравља Републике Србије и Коморе медицинских сестара здравствених техничара Србије.

Како нас је известила Дијана Оташевић, председница УМСТБС, Научно стручни одбор Удружења одабрао је актуелне теме за пленарну тематику. Ангажовани су афирмисани предавачи који ће имати најзначајније научне и стручне теме из сестринске праксе, а у циљу иновирања и стицања нових знања и вештина. Пленарна тема је „Интердисциплинарни приступ у превенцији, лечењу и здравственој нези пацијената са инфекцијама повезаних са здравственом заштитом“. Кроз бројне усмене и постер презентацијелекари, медицинске сестре – техничари и бабице из Републике Србије и земаља из окружења, презентоваће своја стручна искуства и примере из праксе у лечењу, збрињавању и здравственој нези пацијената из области хирургије, интерне медицине, педијатрије, гонекологије, акушерства и др. области. Планирано је и одржавање популарних предавања која учесницима Симпозијума омогућавају стицање нових знања и вештина применљивих у сестринској пракси.

–  Учешће на овом Симпозијуму узело је преко 300 сестара, а очекује се да ће током викенда доћи још две стотине сестара. Иначе, Комора медицинских сестрара и здравствених техничара броји 106.000 чланова. Сви они мају лиценце које се обнављају на сваких седам година, рекла је Радмила Угрица, директор Коморе медицинских сестара и здравствених техничара Србије.

.М.В.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial