Skip to content

Document Header

XVIII Сабор шумара Србије одржан у Врњачкој Бањи

XVIII Сабор шумара Србије одржан у Врњачкој Бањи published on

По осамнаести пут, а и ове године, сада слободно можемо рећи већ традиционално у Врњачкој Бањи, одржан је Сабор шумара Србије. 

Јединствена синдикална организација ЈП “Србијашуме” била је домаћин Сабора шумара, који је ове године одржан од 6 – 8. септембра. Овогодишња “Шумаријада”, окупила је преко 750 учесника шумских газдинстава из целе Србије.

Ове радничко-спортске игре одржавају се са циљем да се радници ЈП “Србијашуме”, такмичењем кроз неколико дисциплина боље упознју, зближе, друже, али и да размене своја професионална искуства. Поред такмичења у дисциплинама које су директно везане за њихову струку, као што су шумарски вишебој, сеча стабала, трупаца, грана, пењање уз стабло, шумски радници – секачи се такмиче и у екипним и појединачним спортовима као што су рукомет, кошарка, пикадо, стони тенис… Такмичење у дисциплинама из струке се бодује за државно првенство, а најбољи секачи добијају шансу да постану део А тима државне репрезентације.

Годишњи сусрет шумских радника увек је прилика да се сумирају резултати, а који су остварени између две Шумаријаде. Тако се од прошле године, запослени у ЈП “Србијашуме” могу похвалити да су посадили око 3 милиона садница, да су остварили рекордну продају дрвних сортимената, као и да су остварили најбољи пословни резултат од оснивања предузећа. За раднике посебно задовољство представља чињеница што су први пут учествовали у расподели добити предузећа.

XVIII Шумаријаду је отворио в.д директора ЈП “Србијашуме”, Игор Браумовић који није крио задовољство што Шумаријада прославља своје пунолество, свим учесницима је пожелео много успеха у такмичењу и да се лепо проведу у Врњачкој Бањи која је, као и “Србијашуме” из године у годину све боља и јача.

С. Удовичић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial