Skip to content

Document Header

За милост, мир и здравље

За милост, мир и здравље published on

Празник Светих Врача, Козме и Дамјана, 14. новембар, који лекари и здравствене установе славе као заштитника своје професије, свечано је обележен у Специјалној болници  за интерне болести Врњачка Бања.slava int.

Сечењу славског колача су присуствовали лекари, медицинско особље и запослени ове установе, као и представник РФЗО и заменик председника УО.

Славску литургију читао је,  и колач пресекао свештеник Жарко Дончић, који је благосиљајући славски колач, овој здравственој установи честитао обележавање крсног имена и заштитнике. Лекарима и особљу је пожелео да и даље раде у корист свих грађана, под окриљем заштитника Козме и Дамјана.

По завршетку сечења колача окупљенима су се обратили прво директорка Слађана Брковић, затим лекар Жика Ђорђевић и Верољуб Ћирић, заменик председника Управног одбора.

–  Посебно ми је задовољство што ове године могу да вас поздравим у већем броју него што је то био случај у претходној години. Ово је празник  када треба да се молимо за здравље. Желим вам радост и мир у души. Не дајте да вас понесе меланхонија и туга, животу се треба радовати. У овој кући ништа не недостаје, наравно увек треба рећи да треба стремити ка бољем.  Желим да ви сами осетите радост и срећу, а оно што желите себи,  да и другима пренесете, рекла је, између осталог, Слађана Брковић, директорка Специјалне болнице за интерне болести.slava.int.2

Директорка је пренеле и речи честитке из поздравног телеграма који је упутила директорка Дома здравља др Весна Малићанин, као и честитке директора СБ „Меркур“ др Дејана Станојевића.

Н. П. и М.В.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial