Skip to content

Document Header

Забележен раст прихода од пореза на зараде

Забележен раст прихода од пореза на зараде published on

Дванаеста редовна седница Општинског већа  општине Врњачка Бања одржана је првог новембра, којом је  председавао Иван Џатић, заменик председника Општине.vece 1

Прво је усвојен записник са седнице Већа одржане телефонским путем од 25. октобра.

 На почетку седнице прихваћен је Извештај о остварењу прихода и извршењу расхода за првих девет месеци ове године, који је  изложио је Зоран Дунић, руководилац одсека за буџет и финансије. У посматраном периоду остварен је суфицит у износу од 57.636 динара у складу са методологијом за утврђивање финасијског резултата, прописаног Законом о буџетском систему. Суфицит је коришћен за финансирање отплате главнице кредита.

Оно што је добро у овом извештају јесте позитиван тренд раста прихода од пореза на зараде. Према речима Ивана Џатића, крајњи ефекат рефинансирања кредита је тај што ће Општина платити мање 20 милиона динара због измењене каматне стопе која сада износи 1,7 % . У извештају стоји да укупна висина прихода и примања  износи 1.301.817.000 динара, а да је укупно остварење  прихода буџета општине Врњачка Бања за девет месеци у 2017. години  685. 305.383 динара,  што у односу на годишњи план износи 53,7%. Члан већа,  Никола Трифуновић коментарисао је приходе које чине 38 позиција од којих њих 13 бележи пораст.vece 2

Нацрт Одлуке о покретању процеса израде Локалног акционог плана запошљавања општине Врњачка Бања за 2018. годину изложио је Небојша Алимпић из Одсека за локални економски развој и инвестиције. Разлози за доношење нацрта Одлуке јесте настојање да се осмисле мере активне политике запошљавања.

На седници Општинског већа, Зоран Дунић информисао је Веће да буџетски процес касни у делу за који су надлежни органи Републике Србије, а најаваљене су бројне промене у 2018. години.

Јасмина Трифуновић, руководилац Одсека за послове органа општине известила је чланове Већа о предлогу Решења о додели средстава из буџета општине Врњачка Бања за пројекте којима се остварује јавни интерес у области јавног информисања у 2017. години. Комисија   која је формирана Решењем председника општине Врњачка Бања, је од пристиглих 18 предлога пројекта, констатовала да 9 пројекта испуњавају критеријуме наведене Правилником и Јавним позивом за учешће на конкурсу за суфинансирање пројеката за 2017 годину. Поред Врњачке Радио Телевизије, средства су добили: ТВ Краљево, ТВ Мелос, Агенција Maxmari production, Инфопрес 36 Краљево, ПР Лагрис Трстеник, Kraljevo on-line, RM Producion и Продукција Prime time.

У наставку седнице Већа одбијен је захтев Душана Јосифовића и Срђана Гашића за доделу месечних стипендија њиховој деци (реч је о чланицама женске ватерполо репрезентације)  услед непостојања законских оквира. Стоји и обећање да ће се радити на доношењу критеријума и одлука за талентоване младе спортисте.

Позитивно је решен и захтев Биљане Јовић која је доставила тражену допунску документацију.

Чланови Већа гласали су и за закључак Бањског одбора за питања привреде, пољопривреде, заштите животне средине и друштвене делатности СО Врњачка Бања о постављању спомен биста. Затражено је од Бањског одбора да се утврди редослед, одноно приоритет њихове израде.

М.В.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial