Skip to content

Document Header

„ЗАШТО И КАКО УБИТИ МУЖА“

„ЗАШТО И КАКО УБИТИ МУЖА“ published on

Комедија о разлозима зашто убити мужа, настала је након бурне реакције нежног пола на приручник ,,Како и зашто убити супругу”. Наиме, аутор овог дела Антонио Амури оптужен је за мушки шовинизам, после чега је уследио и његов приручник намењен дамама.

У комедији „Зашто и како убити мужа“, жене могу да пронађу на који тип супруга су осуђене, са подробним објашњењем понашања и маштовитим препорукама за уклањање. Ту ће се наћи различити типови супруга, од кућног мајстора, хипохондра, сексуалног манијака, размажених маминих синова… Режију потписује Раде Вукотић, док улоге брачних другова одлично тумаче Наташа Аксентијевић и Пеђа Дамњановић.

Међутим, у представи се не ради о класичном приручнику, већ о сатиричном приказу свакодневних чарки брачних партнера, повременој нетрпељивости, али и слатким мукама које заједнички живот доноси. Посебну драж представи дала је интеракција са публиком. Тако је један студент ИТ глумио психотерапеута, а двоје људи из публике одглумило је кућне пријатеље глумачког пара што је изазвало додатне салве смеха.

Комедија је оправдала епитет „урнебесна“ јер у препуној сали, 24. маја, није било особе која се гласно није насмејала. А била је то и прилика да свако из публике препозна и понеку сопствену слабост и да је, можда, елиминише из будућег живота.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial