Skip to content

Document Header

ЗАТВОРЕНА КОВИД БОЛИНИЦА

ЗАТВОРЕНА КОВИД БОЛИНИЦА published on

ЗАТВОРЕНА КОВИД БОЛИНИЦА У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ. У „МЕРКУРУ“ ПОЧЕЛЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ПРЕДСТОЈЕЋУ ТУРИСТИЧКУ СЕЗЕНУ

Сeдмoг мајa отпуштено је и последњих 17 пацијената који су били смештени у Специјалној болници „Меркур“ у Врњачкој Бањи, пошто су и на другом контролном узорковању били негативни на вирус Ковид 19. У „Меркуру“ са поносом истичу да током периода рада у статусу Ковид-болнице, није било ни једног случаја преноса заразе са пацијената на медицинско особље, нити на грађане Врњачке Бање, па су одмах предузете и прве мере за припрему хотелских капацитета.

– У „Меркуру“ су данас били представници специјалног руског тима за дезинфекцију објеката и путева, који је у Србију стигао у оквиру помоћи Руске федерције Србији кроз медицинску опрему, технику и заштитна средства у априлу ове године“, изјавио је др sc. med. Дејан Станојевић, директор „Меркура“ и дoдao дa су руски експерти и стручњаци медицинске и АБХО струке извршили детаљну и комплетну дезинфекцију свих простора у објекту „Меркур Нови“.

Планирано је да већ од сутра „Меркурово“ особље започне са припремним активностима у смештајним, медицинским, велнес и ресторанским просторима.

–  Данас су направљени први кораци који стварају предуслове за повратак „Меркура“ у нормално стање и пријем комерцијалних и фондовских гостију. Поред свих активности које ће „Меркурово“ особље спровести, коначне одлуке о почетку доласка гостију донеће се на основу инструкција Министарства здравља о мерама које морају да се предузму у бањским објектима, рeкao је Станојевић.

Бањски хотелијери су заказали састанак  Радне групе Пословне заједнице хотелијера Врњачка Бања, за понедељак  11. мај. Предложени дневни ред је Анализа постојећег стања у области туризма и хотелијерства Врњачке Бање, као и Предлози за ублажавање и превазилажење постојећег стања услед обуставе рада хотела и туристичких објеката због проглашења епидемије вируса Ковид 19.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial