Skip to content

Document Header

„ЖЦ МИЛИЦА“ ДОБИЈА АУТОМОБИЛ ОД ФОНДАЦИЈЕ „OUR SERBS“

„ЖЦ МИЛИЦА“ ДОБИЈА АУТОМОБИЛ ОД ФОНДАЦИЈЕ „OUR SERBS“ published on

Дневни центар за подршку оболелима од рака и њиховим породицама  „Женског центра Милица“, 19. јуна  посетили су представници  хуманитарне Фондације  „Our Serbs“ (Наши Срби) из Чикага: Кети Фанслоу, председница Фондације, Мира Гушић, члан управе и њен супруг Зоран Гушић, Лин Свилар, благајник Фондације и свештеник Храма Св. Саве Радивој Панић. Њихова мисија је да побољшају живот мање срећних и пруже им помоћ, наду и смернице за бољу будућност.

Партнерство са Женским центром отпочело је донацијом која је покрила основне трошкове одрживости Дневног центра за годину дана. Овом приликом отишло се корак даље: „ЖЦ Милица“ добиће аутомобил који је овој организацији преко потребан.

Председница „ЖЦ Милица“ дипл. инж. маш. Весна Бонџић упознала је госте из Америке са бројним активностима Центра током прошле и ове године. Она је и најавила будуће акције које ће реализовати.

– Помоћ ваше Фондације дала нам је једну сигурност да можемо да радимо годину дана. Помогли смо и једној девојци која је морала да плаћа хемиотерапију. Имали смо едукацију самопрегледа дојке глувих особа у Краљеву, а такву едукацију имаћемо и за слепе особе. Планирамо да обилазимо жене по селима, а требало би да помогнемо оболелима око превоза на хемиотерапије и зрачне терапије до Краљева и Крагујевца, рекла је Весна Бонџић.

– У Америци постоји Клуб који се зове „Gildas Club“ и радила сам тамо са младом комичарком која је умрла од рака и њен муж је почео са овако сличним активностима подршке. Ја бих волела да се ово што „Милица“ ради рашири по многим градовима у Србији. За то ће бити потребно много времена. Читава идеја је да се ово рашири не само по градовима, већ да досегне и рурална места. Ми ћемо купити кола „Женском центру Милица“, а можда ће требати и двоја, троја кола. „Наши Срби“ су посвећени да буду ту да помогну. Радећи са принцезом Катарином десет година, што је било дивних десет година, утицали смо на многе којима је помоћ била потребна. Након тога формирали смо Фндацију „Наши Срби“. Доприносимо потребама српског народа стварањем система подршке за обезбеђивање одрживог начина живота. Доста помажемо људима у косовским енклавама али и у Србији. Наш циљ је да путујемо у рурална подручја Србије како би они којима је потребна помоћ знали да нису заборављени, рекла нам је Кети Фанслоу која је иначе рођена у Београду.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial