Skip to content

Document Header

Златна плакета за најплеменитији дечји подвиг

Златна плакета за најплеменитији дечји подвиг published on

Председник Општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић, примио је у свом кабинету Николу Влајковића, добитика Златне плакете за најплеменитији дечји подвиг у 2015. години.zlatna plaketa nikola vlajkovic vrnjacka banja

У Скупштини града Београда, 10. фебруара. 2016. године, по 53. пут додељене су специјалне и златне плакете “Најплеменитији подвиг године”, у традиционалној акцији Врњачких новости.

Добитнике, међу којима је био Никола Влајковић, изабрао је специјални жири којим је председавао академик Матија Бећковић. Уз Бећковића, одлуку о добитницима плакета донели су директор и главни уредник компаније “Новости” Ратко Димитријевић, академик Душан Ковачевић, глумице Тања Бошковић и Рада Ђуричин, прослављени спортисти Дејан Бодирога и Александар Шапић, заменик начелника ВМА пуковник др Драган Динчић и директор “Комтрејда” Веселин Јевросимовић.

Без даха је остала публика када је приказана прича о једанаестогодишњем Николи Влајковићу из Грачаца, добитника Златне плакете за најплеменитији дечји подвиг. Он је из запаљеног аутомобила, прошлог лета, недалеко од Грчког летовалишта Паралија, спасао своју једногодишњу сестру Лену, свега пар тренутака пре него што се аутомобил запалио и експлодирао.

Након примања плакете у Београду, уследио је и пријем код председника Општине Врњачка Бања, Бобана Ђуровића, ком су поред Николе присуствоали и Николини родитељи Дарко и Горица, као и сестра Лена.zlatna plaketa boban djurovic vrnjacka banja

“Нама је част да Николу, који је добитник Златне плакете за најплеменитији дечји подвиг у 2015. години, овде данас угостимо, да му дамо неки поклон, да попричамо о томе како је било. Иако сам чуо да Никола и не воли да говори о свом подвигу, онда барем ми то морамо истицати. Тај подвиг је заиста вредан пажње и не треба га остављати по страни”, рекао је први човек Врњачке општине, Бобан Ђуровић.

Како је све изгледало у први мах, добро се завршило, рекао је Николин отац Дарко и укратко испричао да је до несреће дошло тако што је возило у ком се налазила породица Влајковић сустигао пијани возач, који се кретао брзином од око 240 километара на час.

Никола је у удесу прошао без повреда, његова сестра Лена са огреботинама и модрицама, док су његови родитељи Дарко и Горица због озбиљних повреда најпре били збринути у Грчкој, а потом у Краљевачкој болници. Председник Ђуровић је у име општине Врњачка Бања, уручио Николи и његовој сестри Лени скроман поклон, као и Марија Рајковић Ћосић у име Канцеларије за младе.

Срђан Удовичић  

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial