Skip to content

Document Header

Србија у ритму Европе – Представљамо вам Марију Божанић

Србија у ритму Европе – Представљамо вам Марију Божанић published on

Са нестпљењем 19. јун 2016. године очекује и Марија Божанић, која ће са осталим члановима тима бранити боје Врњачке Бање, на манифестацији “Србија у ритму Европе”, која ће се од 17 часова, директно преносити на РТС 2. Srbija u ritmu Evrope 2016

Марија Божанић управо је завршила Врњачку гимназију и припрема се за пријемни испит на Факултету за безбедност. За себе каже да има много врлина, али и да мане за њима не заостају превише. Осим што је вредна, емотивна, дружељубива и искрена, уме да буде и тврдоглава, а својом маном сматра и то што је превише осећајна и што прима к срцу ствари, које можда и не би требале да је дотичу. Управо то што је увек спремна да помогне и да жртвује себе ради вишег циља, људи умеју да искористе, мада им она то ипак лако опрости. Из тог разлога и не треба да чуди то што жели да се бави социјалним радом. Ужива у плесу, дружењу и забави, али исто тако воли и да се осами како би прочитала неку добру књигу.

За манифестацију и аудицију која је одржана у јануару месецу чула је школи од професoрке психологије.

“С обзиром да сам одувек волела да играм и да се плесом аматерски бавим, хтела сам себе да тестирам. Да видим колико то добро радим, те сам се тако и нашла међу потенцијалним кандидатима за тим Врњачке Бање, на манифестацији “Србија у ритму Европе”. На аудицији сам се представила фристајл варијантом, а оно што ми је посебно остало у сећању јесте плес на сцени с Игором Карадаревићем, извршним директором манифестације, који је на аудицији био и један од чланова жирија. Људи моји ја плешем, кад одједном поред мене појави се човек. Прати ритам, прати корак, све у фулу”, кроз смех нам каже Марија.

Marija BozanicНакон среће и поноса што је постала део тима Врњачке Бање, као и остали чланови, тако су и код Марије били присутни нестрпљење  и жеља да што пре сазна коју ће песму Амбасада Израела изабрати за Врњачку Бању и уз коју ће песму играти.                                                     “Искрена да будем, на прво слушање ми се песма уопште није свидела, али сваким следећим слушањем ме је све више и више освајала. Сматрам да је ова манифестација свима нама осим новог искуства, донела и нове пријатеље, што мислим и да је најважније. Како сам најстарија у овој екипи, а и с обзиром да сте ме оставили за крај овог представљања, желела бих да се захвалим локалној самопуправи на челу с председником општине Бобаном Ђуровићем, који је препознао значај ове манифестације и омогућио да основци и средњошколци Врњачке Бање, свој таленат унапреде и презентују целој Србији путем РТС-а,  а уједно буду део једног великог пројекта, као што је “Србија у ритму Европе”, који окупља децу из 20 општина Србије.  Такође, морам да се захвалим и нашем координатору Срђану Удовичићу, који је задњих 5 месеци, колико трају  припреме за финални наступ, ту уз нас и за нас, кад год је потребно, као и за одличну промоцију свих чланова тима Врњачке Бање. Захвалност дугујемо и Милану Митровићу, на прелепим фотографијама.  Не смем изоставити директоре школа,   разредне старешине, професоре, наставнике, који имају разумевања за наше одуство са часова, а које је у појединим тренуцима неизбежно, због припрема које носи наступ на манифестацији каква је “Србија у ритму Европе” и наравно људима који су с нама напорно радили, нашим инструкторима Марији Петровић, Јелени Цветковић , Марку Живићу, као и људима из организације Игору Карадаревићу, Давиду Макивићу и Бранку Бекићу. Овом приликом позивам све врњчане да нас 19. јуна подрже и гласају за Врњачку Бању, слањем поруке ПЕСМА 19, на број 4441″, поручује Марија Божанић.

Текст: Срђан Удовичић

Фото: Милан Миторвић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial