Skip to content

Document Header

53. СРБИЈА РЕЛИ

53. СРБИЈА РЕЛИ published on

53. СРБИЈА РЕЛИ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

Од 2-4 октобра текуће године,  Србија рели, најзначајније аутомобилско такмичење на овим просторима одржава се по 53. пут у Врњачкој Бањи у организацији Ауто-мото савеза Србије, Спортског ауто и картинг савеза Србије и Општине Врњачка Бања уз подршку Министарства омладине и спорта и АМС Осигурања а.д.о.

Такмичење које постоји још од 1967. године у Србији, од великог је значаја за нашу земљу узимајући у обзир број такмичара који се повећава из године у годину али и многобројне публике која прати овакав спортски спектакл.

Ове године пријављено је преко 40 екипа из Србије, Бугарске, Мађарске, Турске и земаља у окружењу чије су пријаве такође најављене. Рели се бодује за Европски рели трофеј, Шампионат Србије, Шампионат Бугарске.

Због сузбијања заразне болести „COVID-19“,  Кризни штаб је донео закључак да се свим организаторима спортских такмичења препоручује, да поред општих мера превенције и посебних мера превенције за спорт, изврши лекарски преглед сваког спортисте који активно учествује на такмичењу од стране здравственог радника са важећом лиценцом а обавезна је и писана изјава да возач није био у свесном контакту са особом код које је вирус потврђен у периоду од десет дана од давања изјаве.

– Изузетна нам је част што се већ трећу годину за редом Србија рели, као највеће аутомобилско такмичење одржава у Врњачкој Бањи. Након потписивања десетогодишњег уговора, преузели смо у име организатора најстарије рели такмичење на коме се такмиче најбољи возачи из овог дела Европе.

Током припреме и реализације истог, свој труд уложи преко 400 људи на којима почива велика одговорност. Наша јавна предузећа и установе, чије је ангажовање преко потребно приликом реализације оваквих такмичења, показују изузетну  спремност у извршавању задатака. Трудимо се да будемо добри домаћини, оправдамо поверење и испунимо очекивања. Ово је заиста престижна манифестација за коју влада велико интересовање, окупља велики број људи и истакнутих имена аутомото спорта, истакао је Душан Стевановић, члан Општинског већа задужен за спорт.

Најодговорнији људи АМСС И САКСС-а истичу да је потребно уложити велике напоре како би ауто спорт у Србији напредовао и достигао још већу популарност. С тим у вези, заштитно лице и промотер релија је Душан Борковић. Возач NIS Petrol Racing Tima и прошлогодишњи победник Србија релија Борковић, потврдио је учешће на овогодишњем најзначајнијем међународном аутомобилском такмичењу на нашим просторима. Победнички тандем Борковић са сувозачем Игором Марковићем у Шкоди фабија R5 EVO очекује укупно 12 специјалних испита, по шест сваког дана викенда истиче његов стручни штаб.

Такмичари у Врњачку Бању стижу првог октобра када ће се обавити верификација и пријем аутомобила и посада, док се трећег и четвртог октобра возе брзинске трке. Сервисни парк је ове године стациониран у оквиру паркинга Аутобуске станице у Врњачкој Бањи.

Церемонијални старт 53. Србија релија заказан је за петак 2. октобра у 21 сат у центру Врњачке Бање, али ће тркачки аутомобили бити постављени од поподневних сати како би љубитељи ауто спорта могли поближе да их виде и упознају њихове посаде.

Посетиоци ће ове године, поред возача и њихових посада, морати да се придржавају свих прописаних мера Кризног штаба, да поштују растојање и носе заштитне маске.

Остаје нам да им пожелимо добар старт и остварење запланираних резултате доласком на циљ.

Никола Вељковић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial