Skip to content

Document Header

58. Златна рукавица у Врњачкој Бањи (ВИДЕО)

58. Златна рукавица у Врњачкој Бањи (ВИДЕО) published on

У хали “Владе Дивац” од четвртка 26. новембра, до недеље 29. новембра, одржава се Међународни боксерски турнир – 58. Златна рукавица.zlatna rukavica turnir boks vrnjacka banja

58. Златна рукавица, у Врњачкој Бањи ће окупити боксере из 14 земаља – Шведске, Норвешке Шпаније, Грчке, Словеније, Египта, Израела, Кипра, Румуније, Туниса, Уганде, Црне Горе, Хрватске и Србије. Боксере, којих ће бити 80, пратиће тимови, тако да ће Врњачка Бања угостити око 150 људи. Сви учесници турнира ће бити смештени у хотелу “Соларис” где је одржана и конференција за медије, у среду 25. новембра, а којој су присуствовали председник Боксерског савеза Србије – Драган Игњатовић, капитен боксерске репрезентације Србије – Александар Дреновак и први човек Општине Врњачка Бања – Бобан Ђуровић.
Златна рукавица, један од два најстарије турнира у боксу на свету, до 2020. године, одржаваће се у Врњачкој Бањи, која ће бити домаћин и покровитељ ове манифестације, истакао је на почетку свог обраћања председник Боксерског савеза Србије, Драган Игњатовић. Том приликом, Игњатовић се захвалио руководству општине, која је имала разумевања и подржала овај турнир.
На конференцији за медије, председник Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, захвалио се Боксерском савезу Србије што је препознао Врњачку Бању, као доброг домаћина и истакао да од првог састанка са представницима спортских савеза у Врњачкој Бањи, пре две године, па до данас, Врњачка Бања је оправдала жељу да се позиционира на мапи спортско-рекреативног туризма као место које може да одговори високим захтевима и стандардима спортиста, кроз спортску инфраструктуру и смештајне капацитете, али и кроз могућност општине да улаже и помаже спортске манифестације.
“Врњачка Бања је јако задовољна што је успела да поред свих спортских дешавања у читавој нашој Србији, буде домаћин једне овакве манифестације која не само да популаризује најплементију спортску дисциплину, већ на неки начин даје подстрек нашим младим спортистима у Врњачкој Бањи, попут Александра Дреновака, који је олиппијац и који брани боје Србије, али и проноси име Врњачке Бање на свим својим такмичењима. Да докажемо да умемо да ценимо као општина сваки резултат, свако залагање оних који у Бањи остварују резултате и да на овакав начин покушавамо да вратимо спорт на мала врата у нашу општину”, рекао је Ђуровић.
На турниру ће наступити 15-ак наших такмичара, од којих су двојица из Врњачке Бање, Владимир Влајић и Александар Дреновак.
“Искрено, велика је одговорност боксовати испред својих гледалаца, да се не подбаци, али самим тим је и подршка и мотив су већи. У своје лично име и у име свих наших боксера, као капитен репрезентације, могу рећи да ћемо дати све од себе, да се у што бољој форми, што бољем издању, прикажемо пред бањском публиком. Неким младим боксерима ово ће бити прилика да стекну и међународно искуство, док ми који смо мало више искуснији, прилика да проверимо форму. Знамо да је следећа година олимпијска. У априлу нас очекују квалификациони турнири за Рио и свакако ће ово бити први корак ка подизању форме, где се ја искрено надам, да би круна моје каријере, била, поново, квалификација за Олимпијске игре”, навео је Александар Дреновак, капитен Боксерске репрезентације Србије.

Поред бањске публике и људи из савеза очекују да Алексадндар Дреновак покаже врхунске борбе, како би се сам квалификовао својим квалитетом, својим залагањем и да Србија поново има представника у овом спорту на Олимпијским играма.
Потврда одличне сарадње да Општина Врњачка Бања, Спортски савез Врњачка Бања, Боксерски клуб “Гоч” и Боксерски савез Србије имају одличну сарадњу је и најава социјално одговорног пројекта, који ће бити у најскорије време реализован у Врњачкој Бањи.
“Ми као Боксерски савез Србије ћемо опремити један простор који ће нам општина дати на коришћење, а која ће да служи за развој спорта код деце која су мало сиромашнија, то јест из породица које нису у могућности да плаћају високе чланарине. Општина Врњачка Бања и Боксерски савез Србије ће, свако на свој начин, дати допринос томе и обезбедити деци из Врњачке Бање и околних села да се баве спортом бесплатно. Самим тим добићемо једну нову снагу, једну базу, младих спортиста из Врњачке Бање, чиме на неки начин градимо имиџ Врњачке Бање као града бокса, а по формирању сале, велики део репрезентативних припрема свих селекција боксера, биће лоциран у Врњачкој Бањи “, навео је Драган Игњатовић, председник Боксерског савеза Србије.
Срђан Удовичић

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial