Skip to content

Document Header

Акција чишћења Врњачке Бање – “Не прљај. Немаш изговор!”

Акција чишћења Врњачке Бање – “Не прљај. Немаш изговор!” published on

Друштвено одговорна кампања „Не прљај. Немаш изговор!“  представља јединствену иницијативу компанија SBB (кабловског оператера), United Group Фондације и Тотал ТВ-а, покренута је ове године са циљем одговорног понашања према животној средини.ne-prljaj

Кампања  има за циљ да укаже на неопходност промене свести и понашања свих у Србији, како бисмо живели у чистој средини. Биће очишћене локације на којима се људи најчешће окупљају – пешачке зоне, паркови, платои и површине испред зграда. На овај начин,  сопственим примером треба показати  како је могуће живети у улицама без ђубрета, парковима и игралиштима без конзерви.  У Врњачкој Бањи ова акција је одржана 24. септембра.

По речима Ненада Манојловића, помоћника председника општине Врњачка Бања, општина је подржала ову акцију, јер је она у интересу Врњачке Бање и грађана Врњачке Бање.  истакао је добру сарадњу са кабловским оператером СББ. Ова акција је више него позитиван корак и пример за све остале. У најави је и наставак сарадње општине Врњачка Бања са СББ, а то је изградња дечијег парка са љуљашкама.nenad-manojlovic

„Акције чишћења Србије се спроводе другу годину за редом, а ове године смо их обухватили јединственом и снажном кампањом „Не прљај. Немаш изговор!“, којом желимо да укажемо грађанима на неопходност промене свести. У заједничкој акцији СББ-а, United  Group Фондације и Тотал ТВ-а, до сада смо очистили више од 10 градова у којима смо сопственим примером показали да је за чисту и лепшу средину довољна добра воља и пробуђена свест. Позивамо све суграђане да нам се придруже и у другим градовима, како би и својој деци били позитиван пример како би требало да се понашају према околини“ истакла је  Бранкица Ђорђевић , директорка  кабловског оператера SBB из Трстеника, организаторка ове акције. Додала је још и то да се у оквиру ове иницијативе праве и паркови за децу . а једна од следећих локација је баш у Врњачкој Бањи. Захвалила се Општини Врњачка Бања на сарадњи.

Сви учесници акције добили су од организатора на поклон мајицу и качкет.

Позивамо све грађане, представнике локалних самоуправа, личности из јавног живота да се придруже иницијативи и дају свој допринос чистијем и лепшем окружењу. Оно што је потребно да урадимо је врло једноставно – да не прљамо и мислимо о средини у којој живимо. Све активности у оквиру кампање “Не прљај. Немаш изговор!” доступне су на ФБ страници.
Јер, чистоћа наше земље зависи од свих нас!

Н.П.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial