Skip to content

Document Header

АКЦИЈА КЛИНИКЕ „ВАРИС“ „ИМАШ ИЗБОР“

АКЦИЈА КЛИНИКЕ „ВАРИС“ „ИМАШ ИЗБОР“ published on

БЕСПЛАТНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ДОЈКЕ

Реконструктивна хирургија дојке представља захват или низ захвата који за циљ имају враћање облика и симетрије дојке након хируршког одстрањивања тумора. На овај начин коригује се несразмерни естетски изглед који је последица уклањања дела или целе дојке. Дојку је препоручљиво реконструисати током истог хируршког захвата када се и одстрањује оболело ткиво – примарна реконструкција, уколико реконструкција није урађена тада, могућа је и након операције одстрањивања карцинома, спровођења онколошког дела лечења и спроведене евентуалне хемио и радио терапије – секундарна реконструкција.

Која ће од ове две методе бити примењене, зависи од врсте тумора, коју ће терапију пацијенткиња даље примати, да ли има удаљених метастаза…

„Женски центар Милица“ обавестио нас је о акцији „Имаш избор“ коју је покренуо тим лекара из Специјалне болнице за пластичну, реконструктивну и естетску хирургију – Клиника „Варис“ из Београда, у оквиру које ће 12 жена којима је дојка одстрањена због рака, у току 2020. године добити бесплатне реконструкције дојке.

Пријаве на конкурс за бесплатне реконструкције дојки трајаће до 15. јануара 2020.

Клиника „Варис“ је самостално обезбедила средства за 12 бесплатних реконструкција дојки сопственим ткивом.

Жене којима је потребна реконструкција дојке могу да попуне упитник који се налази на: https://www.klinikavaris.com/prijava или пошаљу  фотографије, податаке као и  медицинску и другу потребну  документацију на адресу клинике.

Клиника „Варис“, Трешњиног цвета 1в, Нови Београд. Више информација можете добити на сајту клинике: https://www.klinikavaris.com/usluge/rekonstrukcija-dojke

КО СУ КАНДИДАТИ ЗА РЕКОНСТРУКТИВНУ ХИРУРГИЈУ ДОЈКЕ?

Особе код којих је установљен или раније отклоњен карцином дојке су кандидати за ову операцију.

Важно је истаћи да је поред физичког веома важан психолошки моменат и начин на који жена прихвата ову врсту промене у животу. Реконструкција дојке ублажава или потпуно спречава психолошке последице које жена има након одстрањивања дојке путем надокнаде изгубљеног ткива.

О значају психолошког утицаја ове операције говори и податак да је поновна појава болести код жена којима је урађена реконструкција мања и до 15 одсто. Реконструкција позитивно утиче на враћање самопоуздања, привлачности , осећаја женствености јер задовољна жена продукује хормон среће.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial