Skip to content

Document Header

Амбасадор Белорусије у Врњачкој Бањи

Амбасадор Белорусије у Врњачкој Бањи published on

Председник Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, у суботу 11. јуна, примио је Амбасадора Белорусије у Србији, Владимира Чушева.

????????????????????????????????????

Састанку који је уприличен у Кабинету председника Општине Врњачка Бања, присуствовали су и Милутин Думановић одборник СО Врњачка Бања, Маја Мирић, заменик директора Туристичке организације Врњачка Бања и Златомир Стојановић, испред Друштва српско-руско-белоруског пријатељтва. Ова посета била је прилика да се продубе братски односи два народа, као и да се покрене низ питања из области привредне, културне и сваке друге сарадње.

“Предмет интересовања је пре свега била област туризма, продаја постојећих хотела, изградња нових хотела, коришћење потенцијала које има наша општина.  Као што је са сваком амбасадом и сваким доласком било ког амбасадора у Врњачкој Бањи велика заинтересованост за здравствени туризам, пре свега за Специјалну болницу “Меркур”, тако је било и овог пута.  Разговарали смо о нашој индустријској зони, која се налази, на самом уласку у Врњачку Бању, могућностима и свим скупштинским одлукама које стварају шансу да инвеститор добије одређене олакшице. С обзиром да се ради пре свега о регионалном приступу, а самим тим и локалном, они ће на основу свега што су данас видели у Врњачкој Бањи, направити један план посете Врњачке Бање Белорусији, где ћемо разговарати са градовима, општинама и инвеститорима који имају интерес да своје инвестиције оставе у Врњачкој Бањи”, каже први човек Врњачке општине, Бобан Ђуровић. Milutin Dumanovic

Амбасадор Чушев са својим сарадницима и домаћинима прошетао се Врњачком Бањом, обишао минералне изворе, најзнаменитије културно-историјске објекте, као и неке од привредних субјеката Врњачке општине.

“Приметно је да Србија много пажње поклања здравственом туризму. Таквих садржаја има и у Белорусији, али ипак неке гране и неке сфере су за нас потпуно нове, због чега постоји  заинтересованост за сарадњу. Пре неколико месеци, овде у Врњачкој Бањи је формирано “Друштво српско-руско-белоруског пријатељства”, на челу са господином Златомиром Стојановићем, који даје свој допринос, као представник народне дипломатије, у зближавању, повезивању, остваривању контаката. Ми у амбасади кажемо, увек прво контакти па контракти. Значи, не би ништа било без састанака, разговора, без обиласка неких објеката, што ми поздрављамо. Србија за нас представља најглавнијег партнера на Балкану. Српски народ за нас је братски народ. Ми смо спремни да будемо поуздан партнер, у бизнису, у пословању”, истиче Владимир Чушев, Амбасадор Белорусије у Београду.

Текст: Срђан Удовичић

 Фото: Милан Митровић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial