Skip to content

Document Header

Амбасадор добре услуге: Маја Реметић, PR и маркетинг менаџер хотела Solaris Resort

Амбасадор добре услуге: Маја Реметић, PR и маркетинг менаџер хотела Solaris Resort published on

Маја Реметић, PR и маркетинг менаџер хотела Solaris Resort, добила је престижну награду за најбољег маркетинг менаџера и PR.maja-remetic-1

Престижну награду за најбољег маркетинг менаџера и ПР добили сте 14. децембра.Да ли можете нешто више да нам кажете о самој награди, колико Вам значи за даљи рад у хотелијерству ?

– Признања „Амбасадори добре услуге” додељују се најистакнутијим личностима и организацијама из света туризма и хотелијерства. Ова угледна признања већ десету годину додељује „Туристички Свет“ у сарадњи са Удружењем за туризам Привредне коморе Србије, а под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација.
Ја сам добитник награде за најбољег ПР&маркетинг менаџера у категорији Менаџер маркетинга & продаје за 2016. годину . У образложењу одлуке Жирија истиче се да је високо вреднован изразити таленат за пословну комуникацију, искуство и знање у области промотивних вештина и преговарачких алата, креативан приступ тржишту и одабиру промотивних канала у складу с продајном стратегијом куће, као и задивљујући професионализам у односу на године.
По струци сам дипломирани економиста, али већ четири године радим у Solaris Resortu у сектору маркетинга, у међувремену сам завршила и Пословну школу за public relations у Београду, која ми је помогла да маркетинг схватим као једну врсту креативне игре која нема ограничења. Ова награда је потврда да се напоран рад, несебично залагање и стално улагање у знање заиста исплате. Верујем да ће ми она бити подстицај за још боље пословне резултате и успехе у годинама које долазе.
Да ли Вам је то прва награда те категорије? Набројте нам сва признања и награде које сте до сада добили?
– Ово је прва награда која је неком од запослених додељена на лично име, а четврта награда Solarisu. У овој години смо добили још две награде, Златно туристичко срце и Златну медаљу новосадског сајма, а 2014. године смо добили награду Туристичког света за Нови квалитет.maja-remetic-2
На који начин сте Ви својом стручношћу допринели да Solaris буде препознатљив?

– Solaris Resort је млад бренд у хотелској индустрији и за кратко време се позиционирао на туристичком тржишту Србије. Обраћамо се различитим циљним групама које на једном месту добијају све што им је потребно за квалитетан одмор. Поред индивидуалног бавимо се и пословним и спортским туризмом, што нам је умногоме помогло да постанемо препознатљиви. Разноликост садржаја, стална улагања, константно проширење капацитета и добра локација дају нам предност на тржишту. Мислим да је за препознатљивост хотела заслужно комплетно особље. Ипак, стеченим знањем и искуством, кроз ове четири године, а пре свега огромном љубави према овом послу, успела сам да постанем препознатљиво лице Solarisa, и неко кога гости везују за хотел.
Колико Вам рад у хотелу, на Вашој позицији, даје могућност да напредујете и усавршавате се?

– Усавршавање је процес који стално траје. Solaris прати трендове из области туризма и хотелијерства, и константно ради на едукацији особља. Ова позиција ми омогућава да се стално усавршавам и контактирам са људима који су јако успешни у сфери маркетинга у другим компанијама, да размењујемо искуства и знања. Такође, имамо добру сарадњу и пријатељске односе са другим хотелијерима. Искуство које сам стекла комуницирајући са људима из различитих области, гостима различитих култура и са другачијим навикама је нешто што се не може купити.
Шта је по Вама основ за успешно функционисање хотела?

– Најбитније за успешно функционисање су добра организација и комуникација. Један хотел може бити успешан ако су гости задовољни, али и запослени и власници. Сва три елемента су подједнако важна за успех.maja-remetic-3
Имате ли савет за младе људе који желе да се баве Вашим послом?

– Кроз овај посао имам прилику да радим са студентима и младим људима који желе да једног дана буду успешни менаџери. Оно што их саветујем је да на почетку рада у хотелу прођу кроз све секторе, да би знали како један хотел функционише. Само на тај начин ће једног дана бити добри менаџери. Не треба занемарити ни сталну едукацију, праћење нових трендова и информационих технологија. Оно по чему један менаџер треба бити препознатљив је свакако знање, али и осмех.

Н.П.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial