Skip to content

Document Header

АНДРЕЈ МИТИЋ УСПЕШНО ПРЕДСТАВИО ВРЊАЧКУ БАЊУ И СРБИЈУ

АНДРЕЈ МИТИЋ УСПЕШНО ПРЕДСТАВИО ВРЊАЧКУ БАЊУ И СРБИЈУ published on

Од 5. до 15. августа трајало је такмичење „Наноград 2020“. Андреј Митић, ученик петог разреда ОШ „Попински борци“ из Врњачке Бање успешно је представио Србију.

Деца су правила пројекте који су подразумевали савремену технику. Заједно са наставницима и саветницима, ученици су решавали задатке, на пример, како дизајнирати тренерку, развити веб апликације помоћу чет робота и рециклирати текстил. Успешно су стекли вештине из различитих области – техничке, хуманитарне и природне.

Децу из Србије организовала је Марина Вучковић из Трстеника.

Фестивал  „Академија Наноград – виртуелно реални  Наноград 2020“ одржан је у Русији, у граду Јелац. Учествовало је 96 ученика од 4. до 8. разреда основних школа града Јелаца и Трстеника. Овај фестивал у Русији има дугу традицију, а пре извесног времена потписан је договор о сарадњи између Основне школе  број 12 града Јелаца, Основне школе „Миодраг Чајетинац Чајка“ Трстеник и Удружења руских сународника „Пуковник Рајевски“ Трстеник.

– Руска страна предложила да и деца из Србије узму учешће у овом Фестивалу. Пошто је важно знање руског језика, предложено је да учествују деца руских сународника, тако да пошто се руски језик веома мало изучава у српским школама учешће је узело само двоје деце из Србије. То су Андреј Митић из Врњачке Бање и Александр Јелић из Крагујевца. Ова деца за шест дана усавршила тимски рад у виртуелном Нанограду.

Деца су посећивала мастер-предавања, лекције, виртуелне екскурзије и учествовали у раду радионица и стекли знање из разних области. Активно су учествовали у фото конкурсима, челенџима, креирању и слању пријатељских честитки и шаховском турниру, сазнајемо од Марине Вучковић.

– Било је јако занимљиво, доста новог сам научио. То ми је значајно искуство које ће ми сигурно у будућности бити драгоцено. Радили смо и тимски, тако да сам стекао нове пријатеље из Русије. Посебно ми је драго што ћу ићи у Русију чим се укине карантин, по њиховом позиву. На следећем Фестивалу, 2021. бићу капитен екипе једне од школа граду Јелац, рекао нам је Андреј Митић.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial