Skip to content

Document Header

АУТОРСКИ КОНЦЕРТ ПИЈАНИСТКИЊЕ ДАЛИДЕ ГРМУШЕ

АУТОРСКИ КОНЦЕРТ ПИЈАНИСТКИЊЕ ДАЛИДЕ ГРМУШЕ published on

Врњачка публика имала је прилику да 11. октобра у салону Замка културе чује ауторски концерт Далиде Грмуше и да се увери да је „музика Далидин покретач“.

То је и назив прве композиције изведене у Замку. Уследиле су: „Стана“, „Када ветар говори слобода“, „Судабе“, „Просветљење“, „Нестао“, „У вртлогу времена“, „Мрачна фантазија“ и „Слобода“.

Музика Далиде Грмуше настаје као природни уметнички израз, из жеље да је подели и проживи са другим људима.  Не настаје само као потреба изражавања у одређеном жанру, већ као музика тренутка и доживљене инспирације, тако да има карактер импровизације и слободну форму. Музика је за Далиду највећа вредност, јер кроз њу успева да, на емотивном нивоу, комуницира са својом публиком.

Далида Грмуша, рођена у Сремској Митровици, а ФМУ студирала је на Одсеку за клавир у класи проф. Ненада Радића. Добитница је многобројних награда у земљи и иностранству. Учествовала је у бројним музичким пројектима.

Још као дете, Далида је показивала склоности ка компоновању и  импровизацији. Свој први ауторски концерт одржала је 2008. године у Свечаној сали ОШ „Душан Јерковић“  који је оставио снажан утисак на публику. Касније наставља са одржавањем ауторских концерата у многим значајним салама. Млада уметница била је гост у многим ТВ  и радио емисијама.

Свој први ауторски CD „Between two worlds“  чија је прва промоција била у Паризу, а затим и у Београду издала је 2018. године.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial