Skip to content

Document Header

Бањчанин најјачи на такмичењу

Бањчанин најјачи на такмичењу published on

Дана 03.12.2016. године Powerlifting клуб “Кимит” и Уједињени српски powerlifting савез организовали су у Белој Паланци V Кимит Куп, традиционално, међународно такмичење у Bench Press-у са и без опреме. На овом престижном такмичењу наступило је преко 40 такмичара и такмичарки из 12 клубова из Србије и БЈР Македоније.srecko-spasic

Врњачка Бања може да се похвали да се међу најјачима и освајачима најсјајније медаље нашао и наш суграђанин Срећко Спасић, члан ББК “Буђелан Весна”. Срећко је у категорији до 100кг без опреме освојио прво место и златну медаљу, са резултатом од 165 кг, победивши досадашњег шампиона и првака државе. Оно што овај успех чини још већим је податак да се Срећко до скоро само рекреативно бавио вежбањем и овом дисциплином,  и да су припреме за такмичење и стручни рад са тренером, великом шампионком бодибилдинга Весном Буђелан, изведене у минималном року.

Такође се мора истаћи да су се правила у овој дисциплини у последњих неколико година пооштрила, тако да се сва подизања раде са паузом и командама судија, што чини такмичарски Bench Press технички јако компликованом и изазовном спортском дисциплином,  и значајно другачијом од онога што се данас виђа по разноразним теретанама. А како је Срећку, који је својим наступом задобио симпатије многобројне публике ово било тек прво такмичење, не може се,  а не честитати и одати признање њему и клубу за који наступа на тако великом успеху, уз жељу и уверење да ће се победе и даље низати у његовој даљој каријери у којој му предстоје интернационална такмичења и наступ за репрезентацију.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial