Skip to content

Document Header

Бесплатна акција провере возила пред зиму у ЈП “Нови Аутопревоз”

Бесплатна акција провере возила пред зиму у ЈП “Нови Аутопревоз” published on

У току је бесплатна акција „Зимска провера возила 2015“ у ЈП “Нови Аутопревоз” , која ће трајати до краја текуће године.
tehnicki pregled novi autoprevoy vrnjacka banja

Мада температуре још нису ниске, ближи нам се зима. А, ако сте возач, зима за вас почиње 1. новембра без обзира какво је време напољу, јер тада на снагу ступају зимски услови саобраћаја. Мало због немара, али много више због финансијске ситуације која код многих не трпи велика улагања у те сврхе, многи возачи евентуалне проблеме с аутомобилом због ниских температура обично решавају тек када они наступе, али они савеснији требали би на време обавити најнужније захвате како би зиму дочекали и испратили без проблема са возилом.

 Већина возача зиму дочекују заменом гума као још једном обавезом и не посвећују довољно пажње другим системима који утичу на безбедност саобраћаја у зимском периоду. Технички исправно возило је кључан фактор сигурности на путевима. Исправно возило није само законска, већ и морална обавеза возача, и то је нарочито важно код старијих возила која чешће имају техничких недостатака, па и чешће узрокују несреће.

У циљу повећања безбедности у саобраћају у току зиме ЈП “НовиАутопревоз” покренуо је акцију „Зимска провера 2015“, која траје до краја текуће године и том приликом ће бесплатно вршити контролу возила, а која подразумева проверу: пнеуматика, акумулатора, нивоа уља у мотору, антифриза, кочног система, трапа возила, управљачког система, грејног система кабине, светлосне сигнализације, као и усклађености опреме возила и прве помоћи са законским прописима.

Како је наведено, акција „Зимска провера 2015“ траје докраја године, а све информације могуће је добити у ЈП “Нови Аутопревоз”, као и путем телефона на број 036/612-447.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial