Skip to content

Document Header

Бетовен, Дворжак и Брамс у Замку

Бетовен, Дворжак и Брамс у Замку published on

Мина Менделсон, виолинисткиња и Бојан Младеновић, пијаниста приредили су сјајан концерт у Замку културе 6. новембра. На репертоару су се нашле сонате за виолину и клавир Лудвига ван Бетовена и Јоханеса Брамса, као и Четири романтична комада за виолину и клавир Антонина Дворжака.Konc. Mina end. e (1)

Београђанка Мина Менделсон дипломирала је, магистрирала и докторирала на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Фери Рашковић. Као стипендиста Владе Краљевине Норвешке усавршавала се на Универзитету у Кристијансанду код проф. Сабине Гролмус и проф. Стефана Баратдуа, као и на мајсторским курсевима код професора Дејвида Такеноа, Сретена Крстића и Матеје Маринковића. Добитник је великог броја награда на републичким, савезним и међународним такмичењима. Била је члан камерног оркестра „Гудачи Светог Ђорђа“, заменик концертмајстора у БГО „Душан Сковран“, концертмајстор „Јеврејског камерног оркестра“. Као солиста и камерни музичар наступала је широм Србије, али и у Кини, Турској, Холандији, Великој Британији, Француској, Мађарској, Бугарској…kONCERT MINE MENDELSON E

Паралелно са солистичком и камерном концертном активношћу бави се и педагогијом. Запослена је на Факултету уметности у Нишу од 2003. године и тренутно је ванредни професор виолине на Катедри за гудачке инструменте.

Бојан Младеновић дипломирао је и специјализирао на Одсеку за клавир ФМУ у Београду у класи проф. Лидије Станковић. Стручно се усавршавао на курсевима А. Валдме, К. Гекића и Ј. Кота. Од 2007. Године ради на Факултету уметности у Нишу у звању вишег уметничког сарадника на Катедри за гудачке инструменте.

М.Ст.Ј.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial