Skip to content

Document Header

Бобану Ђуровићу поверен други узастопни мандат председника Врњачке Бање

Бобану Ђуровићу поверен други узастопни мандат председника Врњачке Бање published on

На седници СО Врњачка Бања, одржаној 02. јуна 2016. године, Бобану Ђуровићу поверен је други узастопни мандат председника општине Врњачка Бања.kandidat boban djurovic predsednik opstine vrnjacka banja

За председника општине Врњачка Бања изабран је досадашњи председник Бобан Ђуровић, носилац изборне листе „Александар Вучић – Србија побеђује“. Ђуровић је први председник врњачке општине од увођења вишестраначког система, који је два пута узастопно изабран на ову фунцију.
„Општина Врњачка Бања ће у наредном периоду бити окренута већем улагању у развој спортског туризма, тако да очекујемо да ће до краја овог мандата Врњачка Бања постати национална кућа спортова. Пројекти за развој туризма, улагање у сам центар Врњачке Бање и обогаћивање туристичке понуде су спремни, и очекујемо и у будуће наставак сарадње и подршку Владе Републике Србије и надлежног министарства туризма“, истакао је Председник општине, Бобан Ђуровић у свом експозеу. Председник је нагласио да ће посебна пажња бити посвећена реформи јавног сектора и преиспитивању појединих скупштинских одлука које директно утичу на бањске привреднике, као и успостављању бољег и ефикаснијег рада Општинске управе и лакшем остваривању права грађана Врњачке Бање. До краја године планирано је, по његовим речима, отварање хотела и завршетак успешне приватизације ХТП „Фонтане“ за које новоизабрано руководство има припремљен план. „ Врњачка Бања ће и даље улагати у развој здравственог туризма и осавремењавање здравствених услуга“, додао је Ђуровић и најавио већи степен одговорности свих изабраних функционера који ће учествовати у власти, али и сарадњу и подршку одборника у започетим и новим пројектима, имајући у виду да у овом сазиву одборничку функцију врше бивши председници општине, скупштине, извршних органа и заменици, као и да владајућа странка жели да искористи искуство и знање свих појединаца у даљем развоју Врњачке Бање.

Функцију заменика председника општине наредне четири године обављаће Иван Џатић, који је у претходном мандату био на функцији помоћника председника општине. Заклетву да ће у будућем мандату радити у служби грађана и у интересу развоја Општине Врњачка Бања, положили су новоизабрани чланови Општинског већа Саша Грковић, Владан Чеперковић, Игор Матић, Никола Трифуновић и Никола Војиновић.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial