Skip to content

Document Header

Богат програм Фестивала филмског сценарија почиње 13. августа

Богат програм Фестивала филмског сценарија почиње 13. августа published on

На 43. по реду Фестивалу филмског сценарија у Врањачкој Бањи, до 17. августа у такмичарском програму биће приказано 14 филмова.

За награде ће се такмичити филмови Краљ Петар Први по сценарију Милована Витезовића, Петра Ристовског и Владимира Ћосића, у режији Ристовског, који ће и отворити фестивал, Делиријум тременс Горана Марковића, О животу и о смрти Предрага Перишића у режији Предрага Велиновића, Пси умиру сами Николе Петровића и Александра Саше Радојевића.

У конкуренцији су и Шавови према сценарију Елме Татарагић и у режији Мирослава Терзића, Режи Драгана Николића, у режији Косте Ђорђевића, Јужни ветар Милоша Аврамовића и Петра Михајловића у режији Аврамовића, Злогоње по сценарију Марка Манојловића и Милоша Кречковића у режији Рашка Миљковића, Ајвар Ане Марие Роси и Маје Тодоровић, у режији Роси, Четири руже по сценарију Балше Лабовића и Василија Никитовића у режији Никитовића, Терет Огњена Главонића, Такси блуз Марка Бацковића и Марка Јоцића, у режији Мирослава Стаматова и Пијавице за који су сценарио написали Давид Албахари, Драган Маринковић и Душан Спасојевић, а режирао Маринковић.

У жирију су Биљана Максић, Ђорђе Милосављевић, лауреати Фестивала филмског сценарија, и Милан Никодијевић, некадашњи директор фестивала.

Ван конкуренције 17. августа ће бити приказан филм Године у (в)етруДанета Станојчића, а у оквиру постфестивалског програма, 18. и 19. августа Балканска међа Андреја Волгина, Између дана и ноћи Андра Мартиновића и Која је ово држава Винка Брешана.

У оквиру Фестивала биће одржана и Школа драматургије „Слободан Стојановић“ коју ће водити Иван Велисављевић. Затим ће уз учешће Слободана Шијана и пројекцију његовог филма Ко то тамо пева бити обележено 70 година Југословенске кинотеке. Биће представљена и књига Милена Дравић или кључ снова Аните Панић и О животу и о смрти Предрага Перишића и организован симпозијум „ТВ серије и филмови: преплитања и укрштања“.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial