Skip to content

Document Header

“Дани Данила Бате Стојковића” од 10. до 12. августа

“Дани Данила Бате Стојковића” од 10. до 12. августа published on

Манифестација  „Дани Данила Бате Стојковића“ одржаће се  од 10. до 12. августа у Врњачкој Бањи. Удружење грађана “Данило Бата Стојковић” и за ову годину припремили су богат програм. Ова манифестација је први пут одржана  2010.године. Dani-Bata-Stojkovic”У  част великана српског глумишта Данила Бате Стојковића (1934-2002), од 10. до 12. августа у Врњачкој Бањи, осму годину за редом организујемо манифестацију “Дани Данила Бате Стојковића” поручује Иван Трифуновић, директор Туристичке организације у Врњачкој Бањи.

Свечано отварање овогодишње манифестације одржаће се у Амфитеатру који носи назив нашег славног глумца Данила Бате Стојковића, са почетком у 20 часова, а част да отвори манифестацију имаће глумица Светлана Бојковић.

Као и претходних година, на манифестацији биће организовани различити културни догађаји. У парку код чувене посластичарнице „Швајцарија“ своје успомене на глумачке великане поделиће Мира Бањац, Светлана Бојковић, Милан Цаци Михаиловић и други.амфитеатар

Публика ће имати прилике да ужива и у бројним позоришним представама. На програму су кабаре „Чекај брате“ и представа „Буздован“ крушевачког позоришта; „Ко то тамо пева“ Академије Синергија, док ће се врњачко аматерско позориште представити са комадом „Кир Јања“.
На Тргу културе биће изведена представа „Кафана Балкан“ у режији Ирфана Менсура. У њој играју Марко Николић, Драгана Мићаловић, Маријана Мићић, Мирољуб Турајлија, Саша Јоксимовић и други.
Туристичка организација у Врњачкој Бањи очекује и ове године велики одзив гостију, као и велики број љубитеља чувеног “Бате” и његовог стваралаштва.dani-danila-bate-stojkovica-1(1)

-Бата се последњи пут поклонио публици управо у Врњачкој Бањи, на промоцији моје књиге “Карирани столњак” која говори о његовим дружењима с врњачким кафанама и људима које је у њима сретао. Манифестацијом коју  организујемо желимо да му се одужимо, да га се сећамо и представљамо онаквог какав је био изван платна и сцене каже Никола Џамић, представник Удружења грађана”Данило Бата Стојковић”.

bata stojkovic 1

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial