Skip to content

Document Header

ДЕЈАН РИСТИЋ, ИСТОРИЧАР ПОСЕТИO ОШ „МЛАДОСТ“ ВРЊЦИ

ДЕЈАН РИСТИЋ, ИСТОРИЧАР ПОСЕТИO ОШ „МЛАДОСТ“ ВРЊЦИ published on

Основну школу „Младост“ у Врњцима, 20. новембра 2019. године посетио је угледни историчар Дејан Ристић, некадашњи државни секретар Министарства културе и управник Народне библиотеке Србије, на иницијативу Дејана Лучића и Драгана Париповића.

Ристић одржао је предавање ученицима седмог и осмог разреда на тему „Митови српске историје“. Било је речи о томе: Да ли је Милош Обилић убио турског емира Мурата, да ли је Вук Бранковић издао Србе на Косову, да ли се у време сусрета Стефана Немање и немачког цара Фридриха Барбаросе у Нишу јело златним прибором и шта је било на трпези том приликом и о многим другим митовима код Срба. Такве занимљиве теме изазвале су знатижељу код ученика који су се радо укључивали у дискусију и постављали питања. Предавање је било интерактивно. И Ристић је постављао ученицима бројна питања и одушевио се показаним високим степеном знања. ОШ „Младост“ има вишегодишњу традицију у постизању одличних резултата на такмичењима вишег ранга из историје. 

Директор школе Игор Дрманац захвалио је Дејан Ристићу на гостовању, изразио задовољство на импресивном предавању, активном учешћу ученика школе који су показали велико знање у дискусији са нашим познатим историчарем.  Несвакидашње предавање, изузетан предавач и заинтересовани ђаци представљају основицу за организовање сличних предавања из разних области у будућности.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial