Skip to content

Document Header

Делегација општине Пећинци у посети Врњачкој Бањи

Делегација општине Пећинци у посети Врњачкој Бањи published on

Председник oпштине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, 29. октобра  примио је делегацију oпштине Пећинци, коју је предводила Дубравка Ковачевић Суботички, председница oпштине Пећинци.pecinci

Делегација oпштине Пећинци коју су чинили: Дубравка  Ковачевић Суботички, председница oпштине Пећинци, Дејан Живановић, њен помоћник, посетили су  29. октобра oпштину Врњачка Бања. Организован је пријем делегације у Кабинету председника oпштине В. Бања Бобана Ђуровића. У улози домаћина, осим председника Ђуровића, били су и дане Станојчић, заменик председника СО, Милутин Думановић, помоћник председника Oпштине и Иван Трифуновић, директор Туристичке организације. Повод састанка је успостављање културне и привредне сарадње двеју општина, а пре свега туристичке која би се огледала у организовању доласка гостију из ове сремске општине у Врњачку Бању. Састанку су присуствовали и представници Медијског центра Срем Катарина Филиповић и Славко Стијаковић који су главни промотери поменуте сарадње и учесници Радијских дана у организацији РАБ-а Србије одржаних у Врњачкој Бањи.

Делегацију из Пећинаца поздравио је Бобан Ђуровић.

–Ми смо општина која се бави, пре свега туризмом, и која је деценијама уназад имала клијентелу из Војводине. У последњих десетак година гости из Војводине долазе у Врњачку Бању у много мањем броју и наша је жеља и идеја после сређивања и уређивања нашег места да поново покренемо све те некадашње везе које су биле доста јаке. Пре пар година имали смо један Караван по Војводини и презентовали смо нашу Општину. У последње две године наша Општина је добила нове квалитете, рекао је Ђуровић и изнео велики број података везаних за прогресивне трендове у Врњачкој Бањи.pecinci-2

–Врњачка Бања је најпосећенија туристичка дестинација, у првих осам месеци остварено преко 500.000 ноћења. Здравствени туризам је на високом нивоу, последњих година развија се спортско-рекреативни туризам. Хотели нам се доводе у ниво 4 до 5 звездица, Имамо око 5.000 кревета смештајног капацитета у хотелима и око 15.000 у апартманима. Смештајни капацитет наших хотела повећаћемо за око 2.000 лежаја. Врњачка Бања је уз помоћ Владе постала Национална кућа спорта, у завршној је фази пројекат Националног ватерполо центра, креће се са изградњом Одбојкашког центра, Центар за рукомет, Центар за бокс, за теквондо, џудо, стони тенис, то већ постоји код нас. У фази смо договора око продаје хотела „Звезда 1 и 2“ и сређивањем  тих хотела Бања ће добити последњи сегмент, резотр хотеле. Иде нам на руку отварање цивилног аеродрома „Морава“ у Лађевцима,  који се налази 25 км од Врњачке Бање. Наша Општина је 2012. године била најзадуженија у Србији, после Београда, са 109 евра по становнику, са веома лошом инфраструктуром, Централни бањски парк је био раскопан од 2009. године. Аутобуска станица потпуно је била уништена. Успели смо да купимо Аутобуску станицу уз помоћ државе и основалиЈП за превоз путника и то предузеће већ четири године ради без субвенција Општине. Станица је покривала 8 хектара од чега смо део ставили у функцију спорта. Остварили смо бољу пореску политику, 5.000 нових пореских обвезника смо увели у систем плаћања. Вратили смо кредитне обавезе које су постојале и створили услове да радимо, рекао је Ђуровић.

Уследио је промотивни филм о Врњачкој Бањи који је обухватио реализоване пројекте локалне самоуправе од 2014. године.

–Хвала вам на овој презентацији, њоме је само учвршћена наша идеја. Наша медијска кућа, туристичка телевизија, има жељу да буде главни промотер наше будуће сарадње, рекла је Катарина Филиповић, директорка Телевизије Фрушка Гора која је регионална телевизија и која је чланица Ком Нет мреже која броји 14 телевизија, која се на дневном нивоу види на подручју целе Војводине.

–Ви као Бања која је највећа у Србији сте нама јако познати и ми волимо да дођемо код вас, да се одморимо и да уживамо. Наша општина ставља акценат на привреду и пољопривреду, а туризам нам је у идеји за развој јер ми имамо туристички потенцијал, Обедску бару која је природни резерват многих птица. Имамо око стотинак различитих компанија, неких које су светски познате и по томе смо познати, рекла је Дубравка  Ковачевић Суботички.

Са статистичким подацима и развојним пројектима општине Пећинци присутне је упознао Дејан Живановић, помоћник председнице општине Пећинци.

Гости из Пећинаца били су импресионирани резултатима које је врњачка општина остварила.

Након састанка, уследио је обилазак Врњачке Бање, како би се гости из Пећинаца ближе упознали са потенцијалима Врњачке Бање и услугама које она нуди.

M.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial