Skip to content

Document Header

Директор Канцеларије за КиМ и министар просвете у посети Врњачкој Бањи

Директор Канцеларије за КиМ и министар просвете у посети Врњачкој Бањи published on

 Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић и министар за просвету, науку и технолошки развој Младен Шарчевић са својим сарадницима, посетили су Врњачку Бању 4. октобра. kamen-temeljac-1

Састали су се са  председником Општине Врњачка Бања Бобаном Ђуровићем, а састанку су присуствовали и начелник   Рашког округа из Краљева Небојша Симовић, функционер СНС Зоран Бабић, представници општинског руководства, директорка УТШ  Jeлена Чеперковић . Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић разговарао је са руководством Општине Врњачка Бања о сарадњи са локалним самоуправама на Косову и Метохији.Након састанка, председник Општине је са својим гостима обишао просторије Угоститељско-туристичке школе и Дом ученика, а након тога код школског ресторана “Истра” присуствовли су полагању камена темељца за доградњу школског објекта.kamen-temeljac-2

“Ова наша бањска лепотица синергијским деловањем локалне самоуправе и Владе Републике Србије враћена је са ивице пропасти, и  за неколико година вредног и марљивог рада локалне самоуправе и подстицаја и подршке Владе Републике Србије на челу са Александром Вучићем дошло у ситуацију да се у Врњачкој Бањи тренутно ради на отварању четири нова хотела. Време је да се окренемо подстицају домаћег туризма кроз програме као што је подела ваучера. Влада Републике Србије наставиће да подстиче развој и опоравак Врњачке Бање”, рекао је Ђурић.

Говорећи о сарадњи Врњачке Бање са локалним самоуправама на северу Косова и Метохије, Марко  Ђурић је рекао да је та сарадња веома важна јер Срби на КиМ имају потребу за бањским лечењем и релаксацијом након свих стресних ситуацијама са којима се суочавају.

Током посете Врњачкој Бањи Марко Ђурић обишао је Угоститељско туристичку школу и присуствовао полагању темељца за доградњу школског објекта. У питању је адаптација нових кухињских делова школског ресторана “Истра”, који се налази у склопу Угоститељско – туристичке школе.kamen-temeljac-3

Такође, овом догађају присуствовао је и  министар просвете, науке и технолошког развоја  Младен Шарчевић, и том приликом изјавио:
“Овај ресторан, који је историјат Врњачке Бање, данас ће кренути у неке савремене токове. Прва фаза радова на проширењу ће трајати 45 радних дана. Након тога ће се поставити инсталације и опрема. А морам да напоменем да оваква школа то апсолутно заслужује”.Министар Шарчевић
Министар Шарчевић је напоменуо да установе овог типа, као што је Угоститељско-туристичка школа у Врњачкој Бањи, заслужују да имају поштовање и приоритет у оваквим пословима.
Више од 7.000 ђака је стекло квалификације у овој средњој школи, што је према мишљењу министра просвете изванредан податак за туристичко место, као што је Врњачка Бања.
Бобан Ђуровић, председник општине Врњачка Бања рекао је да су у извештају који су поднели Влади Србије, указали на најбитније ствари за ово место, и да се то односи искључиво на јачање туризма.
“Учествовали смо више пута у преговорима са потенцијалним купцима за ХТП “Фонтана”. Као општина смо спремни да припремимо амбијент за њихов долазак, а то се односи на уређење простора испред објеката који се продају. Тако су и уређени наши паркови и шеталишта. Ми само желимо да будући купац оплемени објекат и подигне категоризацију, како би добили оно што нам недостаје, а то су хотели високе категорије“, поручио је Ђуровић.

Н.П.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial