Skip to content

Document Header

Директор канцеларије за КиМ посетио “CVETEX”

Директор канцеларије за КиМ посетио “CVETEX” published on

Током своје посете Врњачкој Бањи, директор Канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић,у пратњи начелника Рашког управног округа Небојше Симовића, председника  Општине Врњачка Бања Бобана Ђуровића и општинског руководства,  обишао је фабрику реномиране спортске опреме „Cvetex“.cveteks

Фабрика „Cvetex“је реномирани произвођач врхунске спортске опреме за све врсте спортова са дугогодишњим искуством и традицијом. Више деценија сарађује са бројним врхунским спортским клубовима из земље и иностранства. Генерални директор фирме је Стојан Цветковић. Производни погон отворен је  у Новом Селу  2016. године.

„ Година предузетништва даје своје резултате и данас у овој фабрици која је направљена захваљујући труду власника али и захваљујући чињеници да се у Србији данас нуде најбољи могући услови и субвенције за организовање производње.  Година предузетништва даје резултате али и опомиње да уколико желимо да развијамо земљу и решавамо проблем незапослености, морамо да радимо на више колосека.  У Србији је незапосленост државни непријатељ број један, а да би смо се против тог непријатеља изборили морамо, као Влада, да наставимо да субвенционишемо све оне који хоће да покрену овакве послове и да радимо на плану доквалификовања и обучавања наше радне снаге.
Нови погон фабрике “Cvetex” почео је да примењује модел дуалног образовања и то је један од начина да у Србији дојемо до онога што нам је потребно да би смо привукли стране инвеститоре.  Фабрика има одличну сарадњу са локалном самоуправом и уз државну подршку, подстицај и субвенције има добре резултате“ истакао је Марко Ђурић.
Руководству фабрике пожелео  je и даље добре резултате и остваривање плана запошљавања још 200 радника.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial