Skip to content

Document Header

Добродошли бруцоши (ВИДЕО)

Добродошли бруцоши (ВИДЕО) published on

Академска година на Факултету за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, започела је поделом индекса бруцошима, овог факултета.upis brucosa vrnjacke novineПоводом пријема нове, пете генерације студента, прве године основних академских студија, на Факултету за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, организована је свечана академија, на којиј је 01. октобра подељено 100 индекса бруцошима, који су у првом уписном року успели да се упишу на овај факултет.

Врњачки факултет ове године је добио и своје прве дипломце, који ће имати прилику да постану и студенти прве генерације мастер студија овог факултета. А, према речима др Сандре Живановић, предекана за наставу, овај факултет ће се тек развијати.

“Уписаћемо сада  два смера мастер студија. Један смер је за туризам, други за хотелијерство и планирамо већ следеће године да поченмо са трећим смером на мастер студијама, који се односи на здравствени туризам. Такође је план да се акредитује програм здравственог туризма и за основне четворогодишње студије. Програм здравственог туризма је нешто што је можда будућност развоја туризма, и нешто што ће нас определити као лидера у тој области”.

Оно што карактерише Факултет за хотелијерство и туризам је стручна пракса, као незаобилазни део наставног програма.  Студенти факултета праксу обављају у врхунским објектима из области хотелијерства и туризма, попут хотелских ланаца, туристичких организација, туристичких агенција, туроператора.

“Оно на шта смо посебно поносни, од ове године, по први пут, је сарадња са нашом националном авио компанијом “Ер Србија”. Наших 20 студената је први пут ове године имало ту част, да обави своју стучну праксу у четири сектора Ер Србије, од call центра, кетеринга, затим на аеророму рада, па до пословнице. Оно што је јако исто битно то је да и даље радимо са иностранством. Два студнта имамо у САД, који у хотелу Хајат већ четири месеца обављају праксу”, речи су др Снежане Милићевић, продекана за организацију стручне праксе студената.

Испред локалне самоуправе све присутне је поздравио, а бруцошима пожелео много успеха на студијама, председник Скупштине општине Врњачка Бања, Родољуб Џамић, који се присетио и самих почетака рада овог факултета, који  је из позиције одељења прерастао у најмлађи државни факултету, Универзитета у Крагујевцу. 

“Факултет је успешан и по томе што има програм, има људе, има студенте. Број студената или кандидата који се овде јавља је дупло већи, што говори да студенти који заврше овај факултет имају сутра и будућност и перспективу да раде у највећој привредној грани, а то је туризам”, закључује Родољуб Џамић.

Срђан Удовичић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial