Skip to content

Document Header

Добродошли првачићи!

Добродошли првачићи! published on

Првог септембарског понедељка зачуло се школско звоно. На подручју општине Врњачка Бања посебна пажња се придаје првацима,  којима је први  школски дан један од најбитнијих у животу. Локална самоуправа је и ове године симболичним материјалним средствима, у вредности од 4000 динара, помогла прваке и њихове родитеље. Према подацима, своје школовање на подручју врњачке општине отпочело је 212 малишана.

Основна школа “Попински борци” ове године је уписала 118 првака, што је за 8 више него претходне године. Осим добродошлице, директорка Попинских бораца, Славица Живковић ђацима првацима је пожелела и да у школу долазе с осмехом на лицу и да им дани у школи буду што интересантнији и веселији. У име општине Врњачка Бања, првацима и њиховим родитељима обратио се Иван Џатић, заменик председника општине Врњачка Бања и  истакао да наши млади суграђани, поласком у први разред основне школе, отварају једну нову страницу у животу, која ће значити како стицање нових пријатељстава, тако и нових знања која ће им помоћи да постану добри и поштени људи. После три године и школско место у Станишинцима дочекало је прваке. У мешовито одељење са четвртим разредом кренула су два нова ђака. У школском месту у Липови у мешовито одељење првог и трећег разреда кренула су два првака, па је нову школску годину са предшколском групом започело 30-оро деце, а којима је успешан почетак школске године пожелео Иван Радовић, председник СО Врњачка Бања.  

Прво школско звоно зазвонило је и за прваке Основне школе “Бранко Радичевић” из Вранеша. Према речима, директора  Срећка Ваљара,  матична школа у Вранешима, са својим истуреним одељењима у Подунавцима, Грачацу, Отроцима и Подровци постала је богатија за 45 ђака, који ће у будућности сигурно дати повода да се њихова школа њима поноси, док је помоћник председника општине Врњачка Бања, Душан Стевановић, свим првачићима пожелео успешан почетак школовања, као и да школе убудуће буду са више ђака, а услови за школовање из дана у дан све бољи.

Уз пригодан програм који су припремили ученици старијих разреда и у Основној школи “Младост” првацима су пожелели добродошлицу. Матична школа у Врњцима уписала је 18 првака, док ће у одељењу у Штулцу наредих годину дана 3 ученика похађати први разред. Првацима је директор Основне школе “Младост”, Игор Дрманац пожелео да  пре свега буду добри другари, да се друже како би на тај начин много лакше усвојили знања која у школи буду стекли.  Пријему, ђака првака у Врњцима, присуствовао је заменик председника СО Врњачка Бања, Дане Станојчић, који је током обраћања навео да једно место пре свега чине људи, њихова знања и првацима пожелео да за наредних осам година стекну много знања, да стекну пријатеље за цео живот, јер је управо пред њима најлепши период живота.

Уз присуство родитеља и пријатеља, директорка Основне школе “Бане Миленковић”,  Снежана Шпировић, пожелела је успешан полазак у први разред новим ученицима и да школу доживљавају као свој други дом. У име општине Врњачка Бања, првачиће је поздравио Ненад Манојловић помоћник председника општине Врњачка Бања и поручио им је да уче, да се усавршавају, али и да шире приајтељство.  Основна школа “Бане Миленковић” из Новог Села са одељењем у Рсовцима богатија је за 28 ученика првог разреда. Приликом пријема првака, школу је посетио и просветни саветник из Школске управе Краљево, Владан Сеизовић, док су представници Удружења за одбрану ћирилице и Удружење грађана Новоселац – Вучица Тодоровић и Жарко Марковић, првацима уручили књигу “Ново Село – Западно Моравско”.

Након традиционалне прозивке и фотографисања сви прваци су се са својим учитељима и учитељицама, који су једни од најзаслужнијих да наши млади једног дана буду паметни и пре свега добри људи, упутили према учионицама.

С. Удовичић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial