Skip to content

Document Header

ДОДЕЛА ДИПЛОМА МАТУРАНТИМА УГОСТИТЕЉСКО ТУРИСТИЧКЕ ШКОЛЕ

ДОДЕЛА ДИПЛОМА МАТУРАНТИМА УГОСТИТЕЉСКО ТУРИСТИЧКЕ ШКОЛЕ published on

У част 66. и 67. генерације матураната Угоститељско туристичке школе, 16. јуна у Хотелу „Фонтана“ организована је свечаност уручивања диплома, док је други сегмент била матурска прослава. Поруку матурантима кроз стихове „Бесмртне песме“ Мике Антића пренела је ученица Анастасија Петковић.

„Времена ће пролазити, генерације ће се смењивати, али у хроници Врњачке Бање остаће забележено да сте ви, матуранти школске 2019/2020. године, успели да се изборите са непредвиђеним препрекама на које смо сви наишли и зато је овај тренутак само ваш – јединствен и непоновљив! Немачки филозоф Новалис рекао је да живот не треба да буде роман који нам се десио, већ роман који смо сами створили. Нека ово буде једна од смерница данас када треба да закорачите у нову сферу живота и када треба да испишете своје многобројне странице“, поздравила је матуранте Нина Синђелић, водитељка програма.

Према речима директорке Школе, Јелене Спасојевић, дипломе је стекло 209 ученика.

– Иако је ова генерација своје средњошколско дружење уживо завршила много раније него што је планирано, можемо говорити о генерацији која је успела да за шест и по месеци забележи сјајне резултате како у успеху и владању у школи, на такмичењима широм Европе, али да узме учешће у другим ваннаставним активностима, успеха би било много више да смо завршили школску годину по плану, али нека остане да њихов успех наставе генерације које долазе у школу. Драги матуранти, желим вам сваку срећу на приватном и пословном плану! Ваши професори и ја радоваћемо се сваком вашем успеху јер у освајању ваше успешне будућности имаће бар мало удела и наш труд и залагање, рекла је Јелена Спасојевић.

Матуранте је поздравио помоћник председника општине, Душан Стевановић.

– Свим матурантима треће и четврте године, њиховим професорима и директорки желим да дуго трају и да се присетимо пре девет година када сам се први пут обраћао вашим старијим колегама, мало нас је веровало да ће Врњачка Бања бити оно што је сада. Прича се одвија јако брзо и надам се да ћете сви ви у нашем месту наћи посао, што је најважније, формирати породице, изродити децу и улепшати наш мали град, рекао је Стевановић.

Носиоци Вукове дипломе су: Михаило Миковић, Моника Смиљковић и Стефана Ђурић. Ученицима који су се нарочито истакли у ваннаставним активностима уручене су посебне награде за своје ангажовање на такмичењима. Златне медаље на Збору угоститељских радника освојили су: Александра Луковић, Кристина Перић, Филип Ђуричић, Андријана Чолић, Анђела Костић, Драгана Шућуровић, Ђорђе Вељовић и Зорка Костовић. Прво место на Окружном такмичењу из предузетништва освојили су: Кристина Топаловић, Миша Миодраговић, Ивана Цветковић, Ања Поповић и Денис Кошељев. Прво место на такмичењу „Коњиц Food Fest“ у октобру 2019. године освојили су Стефан Тешовић и Лазар Андрић под менторством Миланке Милосављевић. На такмичењу „Гастромак 2019“ у Охриду добитници медаља су: Ивана Јанићијевић, Лазар Илић, Ђорђе Глигоријевић, Милан Миленковић, Павле Милосављевић и Невена Филиповић, а њихови ментори били су Милош Чолић, Ђорђе Стефановић и Далибор Миодраговић. Сара Арсић се у Загребу почетком 2020. године, под менторством Далибора Миодраговића изборила за прво и друго место на Првом Badel Barmen Junior купу. Освајачи златних медаља на такмичењу „Веч знања за веч туризма“, у фебруару 2020. године, у Љубљани су: Невена Цветковић, Моника Смиљковић, Андреја Ђокић, Михаило Миковић и Денис Кошељев, под менторством Зорице Лазић и Маријане Ђурађевић.

Ученици генерације су: Стефана Аџић, конобар, Милан Миленковић, кувар, Анђела Пантелић, посластичар, Михаило Миковић, туристички техничар, Невена Филиповић, угоститељски техничар и Стефана Ђурић, кулинарски техничар. Ученик генерације свих образовних профила трећег степена је Анђела Пантелић, а ученик генерације свих образовних профила четвртог степена је Стефана Ђурић која је добила лап топ, 20.000 динара од Предузећа „АБЦ Комерц“, стипендију од годину дана, као и 25.000 динара које је у име Фондације „Милан Вуковић“ уручио Драгомир Живковић.

– Вечерас се крунише једна посебна етапа нашег живота. Диплома коју добијамо, више је од обичне оверене хартије. То је печат на наше детињство, а предуслов наше сигурне старости. Ова генерација са собом носи посебну енергију новог миленијума, инспирацију, идеје за будућност. Ипак, ничег овог не би било без наших професора, правих учитеља живота. Учени смо, поред марљивог рада и труда, основним људским вредностима које се не купују, нити продају, а које треба имати и у породици и у радном колективу, рекла је Стефана Ђурић, ђак генерације, у свом обраћању.

Матуранти су се захвалили својим разредним старешинама: Јелени Атанасковић, Горици Шумановић, Зорици Лазић, Драгани Младеновић, Данијели Васовић, Војкану Васићу, Рити Јовановић и Милијани Бабић.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial