Skip to content

Document Header

Додељене Повеље “Капетан Миша Анастасијевић”

Додељене Повеље “Капетан Миша Анастасијевић” published on

У уторак, 10. новембра 2015. године, у Краљеву, у биоскопу “Кварт” уручене су престижне Повеље “Капетан Миша Анастасијевић” најбољим појединцима и организацијама из Рашког и Моравичког округа, за резултате у области привреде и јавног живота, а награду за изузетну ангажованост у развоју локалне самоуправе добио је председник Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић.povelja kapetan misa anastasijevic vrnjacke novineИницијатор и покретач доделе Повеље “Капетан Миша Анастасијевић” је “Медиа инвент” из Ново Сада. Повеља носи име истакнутог српског трговца и задужбинара Мише Анастасијевића, који је средином 19. века основао прву српску мултинационалну компанију и дао велики допринос изградњи модерне српске државе.

Одлуку о наградама донео је жири кога чине истакнути привредници, новинари и професори, са Универзитета у Београду и Новом Саду. Награђени су одабрани на основу кључних критеријума – пословност и тржишна позиција, кооперативност, односи с јавношћу, социјална политика, квалитет услуга, стандардизација, имиџ, моралне и етичке вредности.

Награде се додељују у различитим категоријама, а за свеукупни допринос изградњи просперитета у региону и Србији, повељу је добио министар без портфеља задужен за ванредне ситуације у Влади Републике Србије, Велимир Илић, који је навео да је за привреднике најбитније да имају добре путеве и да се у наредном периоду заједничким напорима, заврши аутопут Појате – Прељина, како би била спојена два коридора.povelje raski okrug ivan dzaticУ категорији за несебичан допринос развоју предузетништва у региону, награђен је Небојша Симовић, начелник Рашког управног округа, који је истакао да му је посебно драго што је дао допринос за развој привреде како у Рашком, тако и Моравичком округу, као и то што је Врњачка Бања као једна од препознатљивих дестинација успела да направи привредни раст.

Повељу “Капетан Миша Анастасијевић” у категорији за изузетну ангажованост у развоју локалне самоуправе, добио је Бобан Ђуровић, председник Општине Врњачка Бања. Услед унапред договорених пословних обавеза, награду у име Ђуровића, примио је Иван Џатић, помоћник председника Општине Врњачка Бања.

“Ја морам првенствено да се захвалим у име преседника Бобана Ђуровића, свим члановима жирија који су препознали један енергичан рад, у виду нашег младог председника. У односу на 2012. годину, када смо преузели одговорност за руковођење општине Врњачка Бања и када смо затекли не тако сјајну ситуацију, пожртвованошћу, одговорним радом, ми смо данас успели да променимо ту слику Врњачке Бање. Мислим да смо постали топ дестинација у Србији што нам потврђују речи самог премијера Александра Вучића. Имате често прилику да чујете, како даје похвалне речи. Похвале не долазе преко ноћи. То подразумева доста жртве, доста рада, али најбитнија ствар јесте у томе да смо ми ове године имали рекордну посећеност на тлу Врњачке Бање. Оно што ми сматрамо да је најбитније за Врњачку Бању је то да смо успели да разбијемо предрасуде да је Врњачка Бања место за болесне људе. Дакле, ми смо задржали тај један стари сегмент, али смо се фокусирали на један потпуно нови, да привучемо комерцијалне госте. Ви имате данас у Врњачкој Бањи Love fest далеко чувен,имате Врњачки карневал који има већ дугу традицију и оно што је најупечатљивије у протеклих годину дана, развој спортског туризма. Ми ћемо после Европског првенства у Београду, у ватерполу, базен који је у арени добити у Врњачкој Бањи. Ми смо ове године имали пет сениорских репрезентација, које су дошле на припреме у Врњачку Бању. Тим темпом настављамо и у будућем периоду. Нећемо се предати и ја сам сигуран да ће Врњачка Бања у наредном периоду, бити позната не само у границама наше земље, већ и Европе”, речи су Ивана Џатића, помоћника председника општине Врњачка Бања.

Повељом “Капетан Миша Анастасијевић” награђени су и : МБ – Наменска Лучани (Најбоља компанија Рашког и Моравског округа), Ацо Илић, генерални директор “Рудника и флотације” д.о.о  рудник (Најбољи меаџер у региону), Мр Сања Симић Ларсон, генарелни директор “Pureberry Fruits Ruges SAS” (Нај жена у бизнису у Рашком и Моравичком округу), Компанија “Вода Врњци” (Најбољи бренд у региону), Драган Чакаревић, власник DSD Euroline Београд, огранак у Чачку (Најбољи предзетник у региону), Срећко Бонџић, директор “Ибарских рудника” Баљевац (За друштвену ангажованост и одговорност), “Унипромет” Чачак (За нове технологије и примену међународних стандарда), “Прогрес инжењеринг” Чачак (Најбољи партнер у Рашком и Моравичком округу), Предузеће “Гир” Адрани (За квалитет производње и извозне резултате), Предузеће “MAXIMA” Лучани (Најбоље предузеће у региону), Предузеће “Термоинвест” у Шумарицама код Краљева (Најбољи породични бизнис у региону), Предузеће “Спектар” Горњи Милановац (За најбољу визију), Архимадрит др Тихон (Ракићевић), игуман Манастира Студеница (За бригу и одржавање уметности, културе и духовности Студенице), Гимназија Краљево (За високе домете у образовању и васпитању младих), Весна Мраковић Јокановић, национални директор фондације СОС Дечја села Србије (За хуманост и професионализам у раду са децом), Привредно друштво “Atentic Commerce” Чачак (За равноправност и тржишну позиционираност), ДОО “Аlter company” Чачак (За квалитет производног асортимана) и Горан Шљивић, фото-репортет Вечерњих новости (За континуитет у раду и култуту коуникације).

Признање “Капетан Миша Атанасијевић” представља једно од најугледнијих привредних и друштевних признања у Србији и додељује се сваке године на нивоу регионалних привредних комора, док се централна манифестација на нивоу републике одржава почетком априла, у Матици српској у Новом Саду, када се награђују најбољи из Србије.

Срђан Удовичић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial