Skip to content

Document Header

Докторка породила комшиницу у својој кући!

Докторка породила комшиницу у својој кући! published on

Ивана Николић из Подунаваца код Врњачке Бање, породила је пре три ноћи Јасмину Дреновак из Грачаца, након што јој је породиља покуцала на врата у три сата иза поноћи, и рекла да се порађа.doktorka-iz-v-banje

Ивана, која је са порођајима имала сусрет само на факултету, није дозволила да је страх и трема савладају, већ је у трену у дневној соби импровизовала салу за порођај, и породила Јасмину, којој је беба кренула месец и по дана пре термина.

Случај још више добија на тежини пошто је комшиница Ивана са порођајима имала сусрет само на факултету…

Јасмина је у ноћи између четвртка и петка, након што су јој се јавили порођајни болови, месец и по пре термина, кренула у краљевачку болницу, али само што је из свог Грачаца ушла у суседне Подунавце, осетила је да је малишан кренуо да се рађа.

– Кренула сам у болницу рачунајући да су то неки лажни болови. Међутим, осетила сам, и то у вожњи, да је кренуо порођај. Сетила сам се Иване док сам пролазила поред њене куће, и свратила код ње, паркирала ауто и позвонила на врата. Порођај, готово! Само сам јој тако рекла с врата. Али, Ивана је одреаговала крајње професионално. Једино се мало намучила док је бебу натерала да дише –  изјавила је Јасмина, којој је мали Александар пето дете.

– Ставила сам је на гумену простирку у соби, навукла рукавице и чекала бебу. На сву срећу беба је била окренута како треба, али водењак није био пукао, и нисам имала чиме да га пробушим, па сам се мало уплашила како ћу то учинити, јер никада никог нисам порађала. Само сам била на вежбама из гинекологије. Поцепала сам рукама опну око бебине главице да би могла да дише. Пошто се породила баш онако школски, ухватила сам је за ногице, и мало лупкала по леђима да би заплакала – каже Ивана Николић.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial