Skip to content

Document Header

Дом здравља прославио крсну славу

Дом здравља прославио крсну славу published on

Свечани обред сечења славског колача у Дому здравља „Др Никола Џамић“ вршио је свештеник Саша Ковачевић.Slava DZ e

Домаћини славе Свети Козма и Дамјан, колачари, били су здравствени радници Службе лабораторије на челу са др Сашом Перовићем, замеником директора Дома здравља.

Слави су присуствовали председник општине Бобан Ђуровић, његов заменик Иван Џатић, са својим сарадницима, директори јавних предузећа и установа, народне посланице Александра Јевтић и Милена Турк као и запослени Дома здравља.

Др Весна Малићанин поздравила је госте.

– Година 2018. је велика за Дом здравља који врхунски изгледа, а завршена је само прва фаза реконструкције и са поносом то говорим. Хвала оснивачу зато што нас увек прати са ресорним министарствима. Као прва међу једнакима могу да кажем да ћемо се трудити да оправдамо поверење и наставимо сарадњу на добробит свих нас.

Иза нас је акредитација, круна нашег рада, наше организације, максимални број година: седам година. Такође и једна обавеза коју, ево већ годину дана, оправдавамо дато поверење, са жељом да наставимо. Ових дана рекла сам директору акредитација који је најавио свој долазак да ће други домови здравља и здравствене установе имати тежак задатак када буду оцењивани после врњачког Дома здравља. Такође смо обновили возни парк, четири нова санитетска возила захваљујући Општини, затим велика донација новог ултразвучног апарата новије генерације. Комплетна гинекологија је јуче добила опрему коју има Клиника Фронт, па је имамо ми. Увели смо прегледе за возаче и још пет категорија које смо морали до сада да радимо у Краљеву или Трстенику, радимо психофизичку припрему, тако да много тога је у овој 2018. години реализовано, рекла је др Весна Малићанин.

– Бити лекар у данашњем времену није нимало лако, и ми то видимо када дођемо у Дом здравља и сусретнемо се са вама и када видимо какав напор чините да одржите уз помоћ Божју, уз помоћ Светих Врача здравље становништва, рекао је у име Црквене општине В. Бања парох Саша Ковачевић.

М.Ст.Ј.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial