Skip to content

Document Header

ДОМИНАЦИЈА ВРЊАЧКОГ КАМЕРНОГ АНСАМБЛА

ДОМИНАЦИЈА ВРЊАЧКОГ КАМЕРНОГ АНСАМБЛА published on

Јубиларни 60. републички фестивал музичких и балетских школа Србије одржан је од 7. до 13. маја у Основној музичкој школи „Стеван Мокрањац“ у Зајечару. festival muzickih i baletskih skola vrnjacka banja

Јубиларни 60. републички фестивал музичких и балетских школа Србије одржан је од 7. до 13. маја у Основној музичкој школи „Стеван Мокрањац“ у Зајечару. Део екипе Музичке школе „Стеван Мокрањац“ чинили су и Врњчани, Александар Илијовски (виолина) и Павле Добић (клавир), ученици Анушке Николић и Иване Цветковић. Наступали су 10. маја. Дуо „Дечаци“  освојио је прву награду, а свирали су композицију за виолину и клавир „У варварском стилу“ домаћег композитора Војне Нешић, Крагујевчанке која је изузетно цењена и ван Србије.

  • Интересантно је да је ова композиција својевремено написана за моју професорку Мају Јокановић. Ја сам је одсвирала као студент, и ево, после 25 година наши ученици су је извели на такмичењу и освојили максималних сто поена, рекла нам је проф. Анушка Николић.

На основу сумираних комплетних резултата свих учесника из око 70 школа, МШ „С. Мокрањац“ заузела је прво место, као и прошле године.

М.Ст.Ј. 

УПИС ДЕЦЕ У ВРТИЋ ЕЛЕКТРОНСКИМ ПУТЕМ

Предшколска установа „Радост“ из Врњачке Бање омогућила је услугу електронског  уписа деце у вртић. Услузи „еВртић“ се може приступити на порталу  еУправа или  директним кликом на линк који се налази на сајту Установе. Упис је почео почетком маја месеца и врши се искључиво електронским путем све  док ванредне мере не буду укинуте.

– Упис деце се због ситуације са КОВИД-ом врши искључиво електронским путем и тако ће бити док год ванредне мере буду на снази. Дакле, нема долазака и доношења документације у рачуноводство вртића већ се, дакле, све врши строго електронским путем. Тако ће бити док Влада Републике Србије не буде укинула ванредне мере. Иста документација је потребна, дакле све исто, рекла је директорка ПУ „Радост“ Драгана Хаџи Ристић.

А.С.

Please follow and like us:

Please follow and like us:

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial