Skip to content

Document Header

ДОНАЦИЈА ФУДБАЛСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ

ДОНАЦИЈА ФУДБАЛСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ published on

СПОРТСКА ОПРЕМА ЗА ФУДБАЛСКЕ КЛУБОВЕ

Марко Пантелић, потпредседник Фудбалског савеза Србије, бивши репрезентативац и велико име српског и југословенског фудбала уручио је 17. јуна  спортску опрему  клубовима Фудбалског савета Општине В. Бања. Нова опрема (дресови, шорцеви, штуцне, фудбалске лопте) неизмерно је обрадовала тренере и чланове фудбалских клубова: „Гоч“ В. Бања, „Омладинац“ Ново Село, „Реал“ Подунавци, „Напредак“ Грачац, „Борац“ Вранеши, „Врњци – Поповићи“, „Врњци“ Врњци, „Врњачка Бања“ В. Бања, „Волеј“ В. Бања, „Младост 1987“ Штулац, КМФ „Олимп“ В. Бања и ЖФК „Краљица Марија“ Н. Село. У Спортској хали „Владе Дивац“ присутне је поздравио Бобан Ђуровић, председник врњачке Општине.

– Поносан сам што ми у В. Бањи имамо и најмлађе категорије, ФК „Врњачка Бања“ и ФК „Олимп“, њихове тренере који раде са нашом децом и одржавају управо онај стандард који је нама потребан. Захвалио бих се свима вама који водите клубове зато што знам да вођење клубова није лако. Неки од фудбалских клубова у В. Бањи постоје више од 70 година и овај податак говори колико је фудбал битан Врњачкој Бањи.

Општина В. Бања је у свом Плану развоја донела одлуку да се фокусира према развоју спортског туризма, да се улаже у спортску инфраструктуру. Изградили смо неколико дворана у последњих пар година, један фудбалски терен смо завршили и план је да ове године кренемо са изградњом другог терена са вештачком травом, а следеће године планирамо изградњу трећег терена са природном травом. Три фудбалска терена имаћемо са циљем да што више екипа привучемо на припреме у В. Бању, рекао је Ђуровић и подсетио се признатих врњачких фудбалера и тренера.

– Децо, ми смо због вас данас овде. Фудбалски савез Србије је испунио своје обећање према вама, према аматерским клубовима Србије и испуниће га до краја. Наша мисија је та да поделимо свим аматерским клубовима пакете опреме и да покажемо да су нама аматерски клубови исто толико битни као и професионални. Желимо да у вама расту неки нови шампиони, желимо да ви једног дана представљате нашу земљу на највећим светским теренима и да будете понос целе Србије, рекао је Пантелић.

 – Задовољство нам је да дођемо у Врњачку Бању и у непосредном контакту разговарамо са клубовима најнижих рангова такмичења. Ово је једна кампања коју ФСС води неколико година, циљ је био, када се председник Славиша Кокеза кандидовао, да у току трајања четворогодишњег мандата да свих 2.600 клубова на територији Србије добије помоћ у виду спортске опреме и фудбалских лопти. То је порука свим клубовима да су нам подједнако важни као део највеће спортске породице у Србији и желимо да их уважимо. Онолико колико су нам важни професионални клубови и репрезентације, толико су нам важни и они који раде у бази. Што се тиче ситуације у В. Бањи, ту смо да поразговарамо са председником општине и да направимо неке договоре за будуће време. Значи, тамо где локалне самоуправе помажу спорт, помажу фудбал, инвестирају у инфраструктуру, одвајају децу од улице, имаће увек нашу подршку, рекао нам је Јован Шурбатовић, генерални секретар ФСС.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial