Skip to content

Document Header

Допринос квалитетнијем вештачењу у медицини рада

Допринос квалитетнијем вештачењу у медицини рада published on

У организацији Удружења судских вештака у медицини рада и Завода за здравствену заштиту радника „Железнице Србије“ Београд,  у хотелу „Променада“ од 10. до 13. маја одржан је 17. Симпозијум.Udruzenje sudskih vestaka

Области, теме овогодишњег Симпозијума биле су: новине у законској регулативи судскомедицинског вештачења у основној здравственој заштити, заштити података о личности са посебним освртом на област здравства, судскомедицинска вештачења у областима заштите на раду, медицине рада, офталмологије, психијатрије и психологије и судске медицине, као и искуства из праксе – када медицинско вештачење, на свим нивоима, може да заврши као судскомедицинско (злоупотреба боловања, грешке у дијагностици, грешке у квалификацији повреде…). Други део Симпозијума посвећен је курсу из области спортске медицине, осам предавача говорило је на тему „Судскомедицинско вештачење штете настале при спортским активностима“, сазнајемо од прим. др Драгољуба Филиповића, председника Удружења судских вештака у медицини рада. О „Закону и спорту“, „Морфолошким и функционалним специфичностима жена спортисткиња“, „Повредама кичме при спортским активностима“, „Допингу и спорту“ и „Заштити података о здравственом стању спортиста“ у оквиру курса гпредавали су: Ненад Ђурђевић, Александра Поповић, Владимир Илић, Марија Мацура, , Влада Поповић, Филип Гојковић, Слободан Сојиљковић и Ненад Дикић.

Теме везане за судскомедицинско вештачењеу медицини рада излагала су 22 предавача, еминентни стручњаци из различитих области: Хајрија Мујовић Зорнић, Бранимир Александрић, Милош Јовановић, Драган Цветковић, Зоран Ћирић, Гордана Николић, Дејан Јовановић и други.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial