Skip to content

Document Header

ДРУГА ФАЗА РЕКОНСТРУКЦИЈЕ ДОМА ЗДРАВЉА

ДРУГА ФАЗА РЕКОНСТРУКЦИЈЕ ДОМА ЗДРАВЉА published on

ПОТПИСАН УГОВОР СА ИЗВОЂАЧЕМ РАДОВА

У кабинету председника општине Врњачка Бања, 24. фебруара, потписан је уговор о отпочињању радова друге фазе реконструкције Дома здравља „Др Никола Џамић“. Уговор о почетку радова потписали су Филип Максимовић, директор фирме „Кеј“ из Ваљева која је посао добила на тендеру и Бобан Ђуровић, председник општине Врњачка Бања. Присутни су били и др Весна Малићанин, директорка Дома здравља и Бранислав Бежановић, директор Општинске стамбене агенције која је задужена за праћење радова и контролу.

Вредност уговора износи 166 милиона динара, а финансијска средстава је обезбедила Kанцеларије за јавна улагања, Владе Републике Србије. Иначе, Kанцеларија обавља стручне, административне и оперативне послове за потребе Владе, који се односе на координацију реализације пројеката обнове и унапређења објеката јавне намене. Затим прикупља податаке о постојећим и планираним пројектима и потребама обнове јавних објеката, процене потреба и оправданости предложених пројеката, утврђивање приоритета, координацију поступака јавних набавки, извршења уговорних обавеза и плаћањ. Обавља и друге послове одређене законом или одлуком Владе. Почетак радова на другој фази реконструкције очекује се за 10 дана након потписивања уговора, а рок њиховог завршетка је 120 дана. Током извођења радова, Дом здравља ће се организовати и пацијентима пружати неопходне медицинске услуге.

По потписивању уговора Ђуровић је рекао да ће радови друге фазе учинити простор Дома здравља и лепшим и функционалнијим. Највећа промена односи се на уградњу пријемног пулта на којем би пацијенти требало да добију све потребне информације и обаве заказивања, а исто тако да ту преузму резултате. Извршиће се потпуна климатизација објекта, замениће се столарија, радиће се подови и лифт.

Остаје нам да пожелимо срећан почетак уз наду да ће се планирани радови завршити у року.

М.В.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial