Skip to content

Document Header

ЕДУКАЦИЈА И ПРИМЕРИ ДОБРЕ ПРАКСЕ

ЕДУКАЦИЈА И ПРИМЕРИ ДОБРЕ ПРАКСЕ published on

У Хотелу „Цептер“ од 21. до 23. септембра у организацији Центра за учење едукацију и развој креативности МИНА из Чачка, одржано је тродневно саветовање за директоре и руководиоце

У Хотелу „Цептер“ од 21. до 23. септембра у организацији Центра за учење едукацију и развој креативности МИНА из Чачка, одржано је тродневно саветовање за директоре и руководиоце на тему „Директори и руководиоци  као носиоци решења од законодавног оквира и буџета до људских ресурса, умећа комуникације и тимског рада“ које је окупило око 60 учесника. Учеснице Саветовања биле су и директорка ПУ „Радост“ Врњачка Бања Драгана Хаџи Ристић, као и њена заменица Катарина Пријовић.

 – Теме које су се могле чути односиле су се на буџет и финансије, као и  њихову контролу, примену Закона о јавним набавкама, тимском раду, комуникацији, сопственим и јавним приходима установа, школа и предшколских установа. Оно што је изазавало највећу пажњу присутних је представљање примера добре праксе како из предшколских установа из Србије, тако из основних и средњих школа. Учесници су имали прилику да чују конкурсе на које су се установе јављале, шта су постигле у својим школама и вртићима, како изгледа професионални развој њихових запослених, али и која су то међународна такмичења на која могу одвести ученике, како се могу организовати хуманитарне акције, отворити ђачка задруга или проширена делатност установе. Саветовање је одржано уз примену свих епидемиолошких мера, рекла нам је Горица Станојевић, директорка Центра МИНА Чачак. 

У оквиру Саветовања одржано је више предавања: „Јавни наступ руководиоца, директора, менаџмент тима и њихова комуникација у радном окружењу“, „Организација тимског рада у радној организацији / пу установи, школи, социјалним и здравственим установама/“,  (Снежана Павловић, акредитовани тренер Националне академије за Јавну управу Републике Србије), „Могућност и модели онлајн учења у радној организацији“, (Владимир Поледица, дипл. електроинжењер, проф. информатике, Машинско-саобраћајна школа  и ОШ „Ратко Митровић“ Чачак), „Сопствени и јавни приходи ПУ установа, школа, здравствених, социјалних и установа културе“, „Израда финансијских планова буџетских корисника“, (Добривоје Љујић, помоћник директора за послове комерцијале и послове јавних набавки у Установи Студентски центар у Нишу, сертификовани службеник за јавне набавке) и др.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial