Skip to content

Document Header

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ published on

ТРЕНУТНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ ДВА ПАЦИЈЕНТА ПОЗИТИВНА НА КОВИД 19

Од проглашења епидемије Ковид 19 у Републици Србији у Општини Врњачка Бања  било је заражено пет особа од чега су три особе излечене, а две се тренутно налазе на лечењу.

– По добијању резултата, а  по препорукама Министарства здравља у најкраћем року, уз консултацију са Заводом  за јавно здравље Краљево и Инфективним  одељењем  у Краљеву, направили смо  додатну дијагностику пацијената и  с обзиром да је код њих лакша клиничка слика, у контакту са људима  односно са докторима болнице Ковид у Врњачкој Бањи односно у „Меркуру“, направили смо пријем и наш суграђанин се налази  у „Меркуру“. Он има лакшу клиничку слику и у једном добром општем стању је тако да се  надамо  да ће следећи узорак његов бити уредан. Други пацијент се налази у Болници у Крагујевцу, укључена  му је терапија  и он је такође  у добром општем стању. Ја се заиста два до три пута у току дана чујем са оба пацијента и за сада је све под контролом. Током Ускршњих празника, наша  три суграђана која су се вратила са Сајма су такође добро али морају да испоштују процедуру  кућне изолације. Резултати за све  пацијенате узорковане  22. и 23. априла су стигли и сви су негативни на Ковид 19, рекла је директорка  врњачког Дома здравља др Весна Малићанин и додала да је у свакодневном контакту са колегама из „Меркура“ и да је стање пацијената који се тамо налазе добро и да њихов  опоравак иде својим током.

У Врњачкој Бањи тренутно су  два пацијента позитивна на Ковид 19 иако је тај број на званичном сајту COVID 19.рс знатно већи а по речима др Малићанин ради се о подацима техничке природе.

– Након што сам детектовала тај податак на сајту, контактирала сам Завод за јавно здравље Краљево и ја молим наше суграђане да не паниче јер се ради о подацима  техничке природе  односно о лицима којима у личној карти пише место пребивалишта Врњачка Бања  која су међутим  узорковани у другим градовима  тако да је то разлог зашто је на сајту број оболелих већи.  Сви подаци су транспарентни, позитивних је било пет на територији наше Општине, три пацијента су излечена тако да тренутно  у Врњачкој Бањи су два пацијента позитивна на Ковид 19, рекла је директорка Дома здравља Врњачка Бања др Весна Малићанин.

А.С.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial