Skip to content

Document Header

Европски дан паркова у Јапанском врту

Европски дан паркова у Јапанском врту published on

Креативна  група  коју су чинили  корисници УРДОУР- а, ученици Гимназије и ученици ОШ “Бане Миленковић” из Новог Села  обележила је „Европски дaн паркова“. Манифестација је  одржана 24. маја  у Јапанском врту, са темом о значају очувања паркова.japanski vrt

Учесници су кроз текстове о “јапанској трешњи” – симболу пролазности и чистоте, “каизену” – јапанској пословној  филозофији, и уопште о значају каизена, као и “Hugging trees”- грљење  дрвећа и  значају  дендротерапије, упознавали и сазнали о утицају природе на здрав живот.

„ Пођи у природу,загрли дрво,пригрли Мајку природу“ – мото је ове манифестације, чији су се учесници  упознали са значајем природе и дали свој допринос овом дану и значају природе уопште.evropski dan parkova

Симболично су  осмислили  “Дрво жеља”, креирајући поруке које се односе на благодети и лепоте парковских површина, природе и еко система.

Том приликом представници  УРДОУР-а , “Канцеларија за младе” Врњачка Бања , “Телеком Србија”,  доделили су захвалнице за успешну сарадњу и учешће у Еко пројекту “ДЕЦА СУ УКРАС СВЕТА” свим учесницима основних и средњих школа,као и Факултету за хотелијерство и туризам.

 

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial